Sağlık Bakanı Koca:“Salgın Anadolu’da ikinci zirvesinde”

Sağlık Bakanı Koca:“Salgın Anadolu’da ikinci zirvesinde”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, "Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı

"Bursa Devlet Hastanesi, eski adıyla Memleket Hastanesinin, pandemi sonrası renovasyonunu yaparak sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız." diyen Koca, "Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim. Birçok şehir hastanemizin açıldığı illerde olduğu gibi, önceki tesislerimize sahip çıkarak hizmet sunmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı

 

Bakan Koca’nın diğer açıklamaları şöyle;

Salgının bu devresinde, asıl ciddi sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Evimiz dışında, iş yerimiz dahil, başkalarıyla paylaştığımız her ortamda maske takalım. Mesafe kuralıyla birbirimizi virüsten koruyalım. Yeni vakaların önünü kesecek asıl güç bu basit tedbirlerdir.

Salgınla mücadelede halen, tedbirlerden daha güçlü silahımız yok. Biliyoruz ki bu mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılamaz, yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu ise ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür."

 

“TEDBİRLERE AYNEN DEVAM EDİLMELİ”

Salgın Anadolu'da ikinci zirve döneminde. Son birkaç günde riskin boyutu arttı. İlk zirveyi, ilk piki, büyük illerde 14 Nisan'da ikinci zirveyi Eylül’de yaşamıştık. Anadolu’da ilk zirve Eylül’de görülmüştü. İkinci zirveyi şimdi yaşıyoruz

Bursa'da bir ay öncesine göre günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Bilecik'te 2 kat arttı.

Bursa'da yoğun bakım yatak kapasitemize 198 yatak ilave ediyoruz. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75.

Çanakkale'de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 48.

Bursa'da filyasyon ekibi sayısını 700'e çıkarıyoruz.

Bursa Devlet Hastanesi'nin sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız.

Dışarıda geçirdiğimiz zamanı asgari düzeye indirmeliyiz. Dışarıya çıkmışsak kalabalıktan uzak durmalıyız. Salgının bu devresinde asıl ciddi sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Mesafe kuralıyla birbirimizi virüsten koruyalım. Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemine kış gelmeden ulaştı.

Anadolu genelindeki ikinci zirve dönemindeki bugün çalışma toplantılarında ele aldığımız 5 kent için geçerlidir. Bursa salgın boyunca gördüğü en riskli dönemi yaşıyor. Bilecik'te günlük vaka sayısı 2 katına yanaşmıştır. Yayılımı önlemenin yolu teması azaltmaktadır. Yalova'da nisan dönemine kıyasla vaka sayısı yüzde 50 arttı. Sağlık sistemimiz hastamızı en iyi şekilde tedavi edecek güçtedir. Asıl önemli olan hastalıktan uzak durarak salgına set çekmektir. Sizlere açık ve ıslarla mesajım şudur, salgınla mücadeleden halen tedbirlerden daha güçlü silahımız yok.

 

GRİP AŞISI İÇİN HEDEF; 3 MİLYON KİŞİ!

Dünyada grip aşısının arzı yüzde 20 oranda arttı. Pandemiyle birlikte grip aşısının önemi daha da artmış oldu. Biz bu yıl için 1 milyon 350 bin grip aşısını tedarik etmiş olduk. 400 bin doz grip aşısı eczanelere dağıtıldı. Önümüzdeki 2 ve 3 hafta içerisinde devamını da eczanelere göndermiş olacağız. Grip aşılarını daha da arttırmak için yoğun bir gayret içindeyiz. Geçen yıla göre grip aşısını 3 milyon dozun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen yıla göre en az iki kat artmış olacak. Bu durumda dünyada arzının çok olmadığı talebin fazla olduğu dönemde grip aşını özellikle riskli olan kişilere yapmak gerekiyor. Şu an bir sorunun olmadığını ve geçen yıla göre aşının 2 kat oranda tedarik ediliyor olduğunu söylemek istiyorum.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.