Said Nursi ve İngiliz firması Shell'in derin yakınlığı! Kitaplarını bedava basıp dağıttı

Said Nursi ve İngiliz firması Shell'in derin yakınlığı! Kitaplarını bedava basıp dağıttı

Berlin’deki Risale-i Nur enstitüsü'nün Türkiye’de dağıtılmak üzere ürettiği propaganda malzemesine İngiliz firması Shell'in yardım ettiğini biliyor muydunuz?

'1960'da sahibi bir İngiliz firması Shell, Risale-i Nur Enstitüsünün kitaplarını neden bedava basar, neden dağıtır?

Babasının oğlu mudur Shell'in, Said Nursi?

Avrupa'nın göbeğinde bu deli saçması enstitü neden kuruldu?

Türkiye’de, Nur Tarikatı'nın kurucusu kabul edilen Said Nursi 'Bölücüleri, kurtuluş savaşı veren milli ordumuza karşı kışkırtarak ayaklandırmak amacıyla kurulan Kürdistan Teali Cemiyeti’nin kurucuları arasındadır.'

Said Nursi ve arkadaşları ABD’li görevliden “Kürt milli haklarının sağlanması konusunda, kendilerine yardımcı olmalarını” istedi.

Bakınız: “Kadri Cemil Paşa, Doza Kürdistan, (Zinar Silopi), Hazırlayan, Mehmet BAYRAK, Ankara, 1992, s. 57.”

Diğer taraftan, ‘Said Nursi, önce Almancı, sonra Amerikancı, hem de bölücü olması bakımından Amerika’nın Bullit tarafından kurallaştırılan soğuk savaş stratejisinin Türkiye’deki kanaat önderi ve ruhani Lideri’dir.

Bakınız: “Cengiz ÖZAKINCI - Türkiye’nin Siyasi İntiharı, İstanbul, 2005”

1907 yılında İstanbul’a giden hurafeci Said Nursi, verdiği dilekçede, Beytüşşebap, Sason ve Van’da, bölücü dilde eğitim veren okulların kurulmasını istedi.

Said Nursi’nin yıkıcı özlemi bu şekilde gerçekleşirken, Isparta’nın Eğirdir’e bağlı Barla Beldesi’nin girişine konulması planlanan ‘Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yaşadığı topraklardasınız’ yazılı tabelayla itibarının iade edilmeye çalışılması da hayli düşündürücüdür.

 

Hintli tarihçi Feroz AHMAD ise “Demokrasi sürecinde Türkiye” isimli kitabının 459. sayfasında şöyle yazıyor:

 

“Berlin’deki Risale-i Nur enstitüsü; Almanya, Hollanda ve Amerika’nın mali desteğini alarak Türkiye’de dağıtılmak üzere propaganda malzemesi üretiyordu. Risale-i Nur enstitüsüne, Hollanda’dan yapılan yardımlar, sermayesinde çoğunluğu Hollandalıların elinde bulunan, bir petrol şirketince; yani Shell grubu tarafından yapılmaktadır.”

Şimdi anladınız mı Said Nursi’nin, ölmüş olmasına rağmen, her geçen gün hurafe karalaması Risale-i Nur’unun, neden daha da kalınlaştığını. Çünkü toplumun hurafelerle iyice kafasının karışması için, Said Nursi öldükten sonra da, propaganda malzemeleri, hurafe karalaması Risale-i Nur’a eklenmeye devam etti…

KİMİN ELİYLEMİ BU SEFERDE ABD-CİA ELİYLE FETHULLAH TARAFINDAN EMPERYALİST SENARYO DEVAM ETTİRİLDİ..

Said Nursi’nin selefi olan hurafeci FETÖ elebaşısı GÜLEN’Dİ. FETHULLAH ERMENİ'DİR.

"Fetullah GÜLEN Ermeni! kökenlidir ve bizzat büyük dedeleri Erzurum'da Türklere yapılan soykırımda aktif görev almıştır. Yalansa araştırın...” 

Kaynak: Hasan Hüseyin MEMİŞ’in “CACIKİSTAN” adlı kitabı yalansa da bu kitap yayınlandıktan sonra tekzip edildiğini duymadım araştırmalarıma göre de bu noktada açılmış bir dava yok.'

Murat ALPEREN


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.