Sait ÇAMLICA

Sait ÇAMLICA

Bir Kadir Mısıroğlu Yalanı

Bir Kadir Mısıroğlu Yalanı

FETÖ konusunda milleti ilk uyaranlardan birisinin Kadir Mısıroğlu olduğu iddiası, özellikle 2013 yılından bu yana dillendiriliyor.  Bu yalanı hem kendisi hem etrafına topladığı insanlar yıllarca yaydılar.

İnternette var olan bir video ile de bu yalanı beslediler. Kadir Mısıroğlu’nun geleceği görecek feraseti olduğunu da ekleyerek, yıllarca bu yalanı tekrar ettiler. Benim yanımda bunu dillendiren herkese o videoyu tekrar izlemelerini söyledim. 

İşin aslı ve özeti şudur; 1994 yılında Refah Partisi belediyelerin birçoğunu alınca, Türkiye’de din ve siyaset konusu daha sık tartışılmaya başladı. 1995 yılında genel seçimlerde yine Refah Partisi birinci parti seçildi. Prof. Necmettin Erbakan sürekli gündemde olan liderlerden birisiydi.

Fethullah Gülen dahil Nurcu gruplar Erbakan ve partilerini asla sevmediler ve destek vermediler. Bu gerçeği herkes biliyordu. Refah Partisi ve Erbakan aleyhinde konuşacak hoca aradıklarında, genelde Fethullah Gülen medyaya çıkartıldı. Kemalist ve Laik olduğunu iddia eden gazeteciler ve medya organları, Fethullah Gülen ve fikirlerini öne çıkartmaya çalıştılar. 
O dönemde Fethullah Gülen’e Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili düşünceleri de soruldu.

Mustafa Kemal’i öven açıklamalar yaptığı için verdiği cevaplar günlerce ana haberlerde konu edildi, manşetlere taşındı. İşte o yıllarda Kadir Mısıroğlu bunu eleştirmişti. Bir hoca Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yaptıklarını asla onaylayamaz anlamında bir konuşma yapmıştı. 
Yaptığı konuşmayı buraya ekliyorum. Bakın bakalım Kadir Mısıroğlu Fethullah Gülen’e niçin kızmış. 

Üç beş sene önce vefat etseydim. Ahrette birisi bana gelse ve Fethullah Gülen’i tanır mısın deseydi, ‘kırk seneden beri tanırım’ derdim. ‘Sen onu nasıl bilirsin?’ diye sorsalar ‘sapına kadar Müslüman bilirim’ derdim. Ya o ne yaptı biliyor musun? Mustafa Kemali methetti televizyonlarda. Devlet adamlarının ayağına gitmeye başladı. Bunlara tavizin bini bir para... Halk partisini temize çıkartmaya çalıştı. Halka partisi dinsizlik yapmamıştır. Laikliği dinsizlik suretinde anlamamıştır dedi ve ilahi ahir… saatlerce sürecek herzeleri söyledi deseydi, derdim ki ‘sen yalan söylüyorsun.’ Bir hoca böyle yapar mı derdim. Ama ben bunları gördüm. 

Dünya yuvarlakmış da bu kadar yuvarlak olacağını ben tahmin edemezdim. İyi ki yaşadım da gördüm. Arkasına on binlerce adamı takmış olan bir hoca dinin temel esaslarını çiğnerse o müsamaha görmez. Ama bu nedir biliyor musun? İyi bilinen bir adam sürpriz tesir yapacak bir yanlışlığa sürüklendiği zaman insan birden bire hükmedemez. Allah Allah! Olur mu böyle şey? Şuurunu mu oynattı? Hasta mıdır? Bir şey mi oldu? Belli bir maksatla bir maslahat icabı mı söylüyor. Bunu anlayana dinleyene kadar zaman geçer. İşte o zamanı yaşıyoruz şimdi.

Bir müddet sonra herkes ona hakaret edecek, onu telin edecek. Sen hoca değil papaz bile olamazsın diyecek. Bunu bugün ben diyorsam, benim talihsizliğim bazı olacak şeyleri tarih şuuruna istinaden evvelden görmektir. O ki Allah davasına ihanet ediyor Allah yıkacak. Ya bırak şu Fethullah’ı beni konuşmaya mecbur etme ya. Çıldırmış adam ya. Çıldırmış, çıldırmış. Halife olsa Türkiye’nin başında onu derhal tımarhaneye tıkar. 

Bir hoca çıkarda televizyonda sen peygamber (as) görüyorsun her bandında var. Bunlar doğru mu sualine ‘ben maslahat icabı söylüyorum. Gençlere heyecan vermek gerekiyor’ derse, yani yalan söyledim derse ve bu yalanı da peygamberi içine alet etmek suretiyle söylerse, onun başına elimden gelse gökten taş yağdırırım. Bunun hiçbir maslahatla izahı mümkün değildir. 
Bir hoca ‘halk partisi dinsizlik yapmamış, laikliği dinsizlik suretiyle tatbik etmemiştir’ derse ‘ben otuz senedir vaaz ederim, otuz senedir vaazlarım içinde laik cumhuriyet aleyhine bir cümle bulsunlar Türkiye’den gitmeye mecburum’ derse o hocayı elimden gelse jiletle doğrarım. O hoca değildir. Böyle hoca olamaz. Ya tımarhaneye kapatmak gerekir ya da şeriat olsa idam cezası verir. Neden? Mürtet olur. Neden? İman hakkı hak bilmek batılı batıl bilmektir. 

Herif hilafetini yıkıyor dinsiz olmuyor. Herif senin şeriatını fes ediyor dinsiz olmuyor. Herif senin Kuranını yasak ediyor dinsiz olmuyor. Herif senin karılarının çarşafını yırtıyor, karıları çırılçıplak sokağa döküyor dinsiz olmuyor. Fesuphanallah! Daha nasıl dinsiz olunurmuş. Demek ki bu din öyle bir şey ki bundan çıkmak mümkün değil. Ve de diyor ki falan adam Türkiye’nin başında 15 sene bulunmuş, Türk milletini temsil etmiş. Ona hakaret Türk milletine hakarettir. Ben bu sözü savcılardan duydum. 63 yaşında da bu sözü bir hocadan duyuyorum. Bir adam bir milletin yerine kaim olabilir mi? Dünyanın neresinde bu rezillik bu saçmalık görülmüş. Ben Kenan Evren’i bile tenkit etmem diyor. Hiçbir zaman da etmedim diyor. Kimseyi de aleyhinde konuşturmam diyor. Niye? O Türkiye’nin başında bulunmuş şu kadar diyor. Allah bela verir. Arkasına on binlerce adamı taktıktan sonra götürüp şu batıl rejime onları adapte etmek, teslim etmek kurbanlık koyun gibi. Bu onun gücünü çok aşar. Allah buna müsaade etmez.        

Kadir Mısıroğlu ve çevresinin reklamını yaptığı konuşmanın içeriği budur. İşin aslı bu olmasına rağmen, Kadir Mısıroğlu utanmadan ve sıkılmadan ‘FETÖ konusunda milleti ilk ben uyardım’ diye hava attı! FETÖ ekibinin bir CIA projesi olduğundan, Askeriye’yi ele geçirmeye çalıştığından, devlet içinde devlet olmaya çalıştığından, darbe yapma ihtimalinden bahsetmediği halde kendi reklamını yaptı ve yaptırdı.

Daha ilginci, bu videosunda FETÖ liderini 40 yıldır tanıdığını, sapına kadar Müslüman olduğuna şahadet edeceğini kendisi söylüyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet rejimini övdüğü için Fethullah Gülen aleyhinde bu konuşmayı yaptığı zaten belli oluyor her cümlesinde. Demek ki Fethullah Gülen Cumhuriyet’i ve Mustafa Kemal Atatürk’ü övmese, iyi bir Müslüman olduğuna şahadet edecek. Tarihçi olduğu için bazı şeyleri erken fark ettiğini söyleyen de kendisi, 40 yıldır tanıdığı kişinin gerçek niyetini anlamamış olan da kendisi. 

Peygamberimizle Görüşmek!

Konuşmanın bir bölümünde Fethullah Gülen’in Peygamberimizle görüşme iddiaları konusunda söylediklerini eleştiriyor. Bu eleştirisi doğru olmakla beraber kendisi bu konuda masum değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunu çağırıp sorular sorduğuna dair videosu internette duruyor. Merak eden bulup dinlesin. Ancak daha kötüsü, 2023 ortalarında medyaya düşen ses kaydı oldu. Osman Nuri Topbaş ile beraber Peygamberimizin ruhunu çağırıp sorular soruyor Kadir Mısıroğlu! Kafa yapısı olarak Fethullah Gülen’den bir farkı yok aslında. Tek farkı Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk konusunda ki fikirleridir.  

İlk Uyaranlar!

Cemaatler ve tarikatlarla ilgili birçok yazı ve birkaç kitap yazmış birisi olarak, FETÖ ihanetini anlama ve milleti uyarma konusunda, hem sağcıların hem solcuların masum olmadıklarını biliyorum. Solcu bilinen yazarlar içerisinde bu konuları en cesurca yazan kişi rahmetli Uğur Mumcu oldu. Sağcı ve dindar kesim içerisinde bu konularda en cesur çıkışları yapan kişi Ercüment Özkan oldu. Bunlar gibi birkaç isim dışında masum pek yazar yoktur. 

Kadir Mısıroğlu gibi kendi reklamını yapma derdinde olanların palavralarıyla milleti kandırmaya çalışmasınlar. Medyayı kullanma biçimi de, tarihçiliği de, İslamcılığı da tamamen şov ve hamaset üzerine kurulu birisiydi kendisi.  
Toprağı bol, fikirleri çöp olsun!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sait ÇAMLICA Arşivi