Sakarya'da patlayan havai fişek fabrikasından acı haber: Ölü ve yaralılar var

Sakarya'da patlayan havai fişek fabrikasından acı haber: Ölü ve yaralılar var

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasından gelen son dakika haberi korku yarattı. 190 kişinin bulunduğu fabrikadan acı haberler gelmeye başladı. 4 kişi yaşamını yitirdi, 97 kişi ise yaralı...

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası geniş alanda duyulan patlama sesi ses nedeniyle insanlar sokağa döküldü. Türkiye'nin en büyük havai fişek fabrikalarından biri olduğu söylenen binada 190 kişi olduğu açıklandı. 

BAKAN KOCA: ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ
Sakarya Hendek'te fabrika patlamasının meydana geldiği bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ortak
açıklama yapıyor. Bakan Fahrettin Koca, patlamada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 97 kişinin de yaralandığını belirtti. Koca, bölgedeki vatandaşların 12 saat dışarıya çıkmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

 

Son dakika bilgisine göre 4 kişi hayatını kaybetti. 97 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

 


BAKANLAR İNCELEMELERDE BULUNUYOR
İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk Sakarya'ya geldi. Üç bakan helikopterle olay yerini havadan inceledi. Ardından Sağlık bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile son durumu anlattı.


FABRİKADA 19 ÇALIŞAN VAR 100'ÜN ÜZERİNDE KİŞİ İÇERİDE

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, olayla ilgili şöyle konuştu: “11.10 sıralarında bir patlama oldu. Burası bir havai fişek fabrikası. Türkiye’de deposu en büyük olan fabrika. 110 ton civarında patlayıcı havai fişek olduğunu değerlendiriyoruz. Görmüş olduğunuz gibi patlamalar arkamızda devam ediyor. Tüm ekiplerimiz burada. Patlamalar devam ettiği için müdahale edemiyoruz. Burada 190 çalışan var. İçeride de 100’ün üzerinde çalışan olduğunu değerlendiriyoruz.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.