'Sakın alma, ne söz verdiyse onu getirsin'

'Sakın alma, ne söz verdiyse onu getirsin'

Reuters haber ajansı, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen yeni ses kaydının içeriğini tüm dünyadaki abonelerine İngilizce olarak ulaştırdı.

Türkiye’yi sarsan ilk ses kaydını hatırlatan ajans, ikinci ses kaydında ise Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen sesin, bir işadamının getirdiği parayı (10 milyon dolar) beğenmeyerek Bilal Erdoğan olduğu ileri sürülen kişiye kesinlikle kabul etmemesini söylediğini aktardı. Başbakan’ın “Bize ne söz verdiyse onu getirecekse getirsin. Başkaları getiriyor da o niye getiremiyor? Kucağımıza düşecekler merak etme.” dediği iddia edildi. İşadamının, Turang Transit Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Ayan olduğu öne sürülüyor.

 

Reuters, ses kayıtlarını 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun başından bu yana AK Parti’nin seçim kampanyasına en büyük zarar verme potansiyeli olan iddialar olarak niteledi. Ses kayıtlarını yayınlayan Haramzadeler isimli Youtube hesabının açıklamasında, sözü geçen işadamının, Turang Transit Taşımacılık’ın yönetim kurulu başkanı Sıtkı Ayan olduğu iddia ediliyor. Reuters’e göre Turang, İran ve Türkmenistan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya iletmek için inşa edilen boru hattının bir kısmının inşaatını üstlenmişti. Hürriyet Gazetesi’nin 1 Şubat 2014 tarihli haberine göre, şirketin 11,5 milyar dolarlık yatırımı, vergi muafiyeti dâhil teşvik kapsamına alındı. Dünya medyasında da büyük ses getiren ilk ses kaydında Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun başlamasıyla oğluna çok büyük miktarda olduğu anlaşılan parayı evlerinden çıkartmasını söylüyordu. Reuters’in de alıntılar yaptığı ikinci ses kaydında ise şu şoke edici ifadeler yer aldı:

Bilal Erdoğan (BE): Dün Sıtkı Bey geldi. Ondan sonra işte bir türlü işte böyle doğru bir şekilde transfer işlemini yapamadığını, bir 10 (Youtube kaydında milyon dolar olduğu belirtiliyor) filan olduğunu, şimdiye kadar birikenin, ondan sonra onu istediğimiz zaman verebileceğini bu şekilde devam edeceğini falan…

    Tayyip Erdoğan (TE): Sakın alma, sakın alma!

    BE: Ben almayacağım.

    TE: Yok yok, hayır hayır alma, kendisi bize ne söz verdiyse onu getirecekse getirsin getirmeyecekse gerek yok. Başkaları getiriyor da o niye getiremiyor, laf mı? Bunlar ne zannediyor bu işi ya? Ama şimdi düşüyorlar, kucağımıza düşecekler merak etme.

    BE: Tamam babacığım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.