Samsun’da gemi battı: 6 kişi hayatını kaybetti

Samsun’da gemi battı: 6 kişi hayatını kaybetti

Son Dakika… Karadeniz’de korku dolu anlar yaşanıyor. Samsun açıklarında gemi battı. İşte detaylar;

Samsun'da bu sabah Panama bayraklı bir geminin battığı ve sahil güvenlik tarafından üç mürettebatın kurtarıldığı ifade edildi.

Karadeniz’de Samsun açıklarında tahmini olarak 77 mil uzaklıkta Panama bayraklı bir geminin battığına dair sinyal alınması üzerine Sahil Güvenlik arama kurtarma çalışmalarına başladığı ve gemide bulunan 3 mürettebatın sağ kurtarıldığı, diğer mürettebatları kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Panama bandralı gemide bulunan üç mürettebatın Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı kaydedildi.

İşte İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan o açıklama:

"Karadeniz Samsun açıklarında (77 mil) uzaklıkta, Panama bayraklı bir geminin battığına dair gemiden tehlike sinyali alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bir bot, bir helikopter ile anında arama-kurtarma faaliyeti başlatılmış olup, söz konusu gemiden 3 mürettebat sağ kurtarılırken diğer mürettebatları kurtarma çalışmaları devam ediyor."

SAMSUN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada gemide toplamda 13 mürettebatın olduğu, 4’ünün sağ olarak kurtarıldığı ve helikopterle Samsun’a getirildiği ifade edildi. Ayrıca arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği de kaydedildi.

Valilik’ten yapılan açıklamada gemide bulunan diğer mürettebatları kurtarmak için 4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkor ve 2 sahil güvenlik botunun çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

VALİ KAYMAK'TAN AÇIKLAMA: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Samsun Valisi bu sabah saatlerinde batan gemiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Panama bayraklı geminin battığını, 13 kişiden 7’sinin sağ olarak kurtarıldığını, 6 kişinin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.