Sanık Prenses'e saatlerce sorgu

Sanık Prenses'e saatlerce sorgu

İSPANYA'da şüpheli olarak hâkim karşısına çıkan ilk kraliyet ailesi üyesi olan Kral Juan Carlos'un küçük kızı Prenses Cristina (48), Mayorka Adası'nın Palma kentindeki mahkemede 5 saat boyunca vergi kaçırma ve para aklama iddialarına karşı kendini savundu

Prenses arabasını mahkeme kapısının 15 metre gerisinde durdurarak medya ordusunun karşısında girişe kadar yürüdü ve “Günaydın” deyip gazetecileri selamladı. Prenses hâkimin 100’den fazla sorusunu cevaplamak zorunda kaldı. Prenses Cristina, Palma Dükü olan eşi Inaki Urdangarin ile ortak olduğu Aizoon adlı firma aracılığıyla vergi kaçırma, zimmete geçirme ve para aklamakla suçlanıyor. Prenses, avukat tavsiyesi üzerine “eşine çok güvendiğini ve mali konularla ilgilenmediğini” savunarak suçu eşine attı.


Zimmetle suçlanıyor

Ülkede “Noos olayı” olarak adlandırılan yolsuzluk soruşturmasında, Kral’ın damadı Urdangarin’in 2003-2007 yılları arasında kraliyet bağlantılarını kullanarak başkanı olduğu Noos Enstitüsü’nden yaklaşık 5.8 milyon Euro’yu şirketi Aizoon’a aktardığı öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.