Sapkın tarikat liderinin 'çocuk gelinleri' çıplak halde varilin içinde bulundu

Sapkın tarikat liderinin 'çocuk gelinleri' çıplak halde varilin içinde bulundu

Utah'ta bir tarikat lideriyle evlendirilen 4 ve 8 yaşındaki çocukların çırılçıplak halde varillerin içinde bulunarak kurtarıldığı anlar yayınlandı.

Babalarının öz kızlarını çok eşli bir tarikat lideriyle evlenmeye zorlamasının ardından dondurucu Utah çölünde saklandıkları fıçılardan çıkarılan iki çocuğun kurtarılma operasyonunu gösteren polis kamerası görüntüleri yayınlandı.

Mahkemenin sonuçlanması sonrası bir tarikat lideriyle "evlendirilen" ve o zamanlar 35 yaşında olan şahıs tarafından istismara uğrayan iki kızın kurtarılmasının ardından görüntüler yayınlandı. Kayıtlar ABD basınında büyük yankı uyandırdı.

Videoda polisin Utah çölünün dondurucu bir bölgesinde koştuğu ve uzaktaki bir şeyi işaret ettiği görülüyor. Yaklaştıklarında aradıkları iki kayıp kızı plastik varillerde buluyorlar. 8 ve 4 yaşlarındaki kızlar, "Kristal Kılıç Şövalyeleri" dini tarikatının lideri olan babaları John Coltharp tarafından evlendirildi. Kızlarla 'evlenen' Samuel Shaffer'ın ise onun ikinci komutanı olduğuna inanılıyor.

Polis mavi varillere ulaştığında kızlara "Yardım etmek için buradayız" diyor, çocuklardan biri "çamaşırsız" olduğunu "Sam kimsenin beni çamaşırsız görmesini istemiyor..." dediği duyuluyor.

 

 

Kızlar daha sonra giydirilip varillerden çıkarılırken görülüyor. Kışın ortasında 'saklanmak' üzere çöle bırakıldıkları anlaşılıyor. Polis, görüntülerin kaydedildiği sırada mevcut olan soğuk hava nedeniyle bir gece bile hayatta kalmalarının mümkün olmadığını söylüyor.

Anne Micha Coltharp, kızların ve 7 ve 6 yaşındaki erkek kardeşlerinin velayetini kaybetmişti ve iki kız için Amber alarmı (kayıp çocuk) geldiğinde yasal haklarını geri kazanmaya çalışıyordu. Çocuklarla evlenen pedofil Samuel Shaffer'ın da küçük çocukları vardı ancak velayetler eşindeydi.

Shaffer ve Coltharp, çokeşliliği savunan bir 'Milenyal Mormon' tarikatının liderleriydi ve başkalarının da kendi tarikatlarına katılması umuduyla birbirlerine kızlarını vererek evlendirme teklifinde bulunmuşlardı.

Tarikatın kendisi artık ana akım Mormon kilisesi tarafından tanınmayan inançlara dayanıyordu.

Çocuklar kurtarıldıktan sonra iki şahıs, Mayıs 2018'de yargılandı. O sırada 34 yaşında olan Samuel Shaffer, çocuklara tecavüz ve istismar suçlamalarını kabul ettikten sonra en az 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağustos 2019'da, o zamanlar 35 yaşında olan John Coltharp, sodomi ve çocuk bağnazlığı suçlamalarını kabul ettikten sonra 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme belgeleri, çocukların farelerin istila ettiği bir depoda tutulduğunu ortaya çıkardı. Bulunduklarında en az 24 saattir yiyecek verilmemişti. Artık karanlıktan korkuyorlardı ve eğer biri ışıkları kapatırsa "kanlı cinayet" diye bağırıyorlardı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.