Sarıgül'e tepki yürüyüşü

Sarıgül'e tepki yürüyüşü

Ayazağa Mahallesi sakinleri, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün mahallelerindeki "boş arazileri vakıflara devrettiği" gerekçesiyle yürüyüş yaptı.

Şişli'deki Ayazağa Mahallesi'nin sakinleri, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün mahallelerindeki "boş arazileri vakıflara devrettiği" gerekçesiyle tepki yürüyüşü yaptı.

Ayazağa Meydanı'nda toplanan 'Ayazağa Gönüllüleri' adlı grubun üyeleri, buradan Rauf Denktaş Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Savaş Gemicioğlu, yaklaşan yerel seçimlerin, Ayazağa, Huzur ve Maslak mahalleleri için özel olduğunu söyledi.

 Bu üç mahallenin, seçimden önce Şişli'ye, seçimden sonra Sarıyer'e bağlı olacağını bildiren Gemicioğlu, "Bizler sorunlarımızla, problemlerimizle, güzelliklerimizle, gelirlerimizle ve değerlerimizle yeni belediyemizi beklerken, görünen o ki, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sorunlarımızı, dağlar kadar olan problemlerimizi devredecek. Ama değerlerimizi, kültür merkezimizi ve çok değerli arsalarımızı devretmeyecek" dedi.

Mahalle sakinlerinin, yüzme havuzu, oyun ve eğlence alanlarıyla dinlenme yerleri istediğini anlatan Gemicioğlu, şöyle konuştu:

"Bir yıl önce arsa devirleri için aldığı kararlar mahkeme tarafından iptal edilen ve Ayazağa Meydanı'nda bu karara uyacağını, arsaları mahalleye bırakacağını açıklayan Sarıgül, verdiği söze yine uymayarak, tekrar meclis kararı almış ve 60 dönümlük arsaları, kendine yakın vakıflara devretmiştir.

Üç mahallemizde boş arazilerin halkın faydasına kullanılması gerekirken, imarsız ve plansız pek çok yerimiz varken, çarpık yapılaşma sorunlarıyla boğuşurken, otopark eksikliği, otobüs yollarının darlığı, eğitim yerlerinin yetersizliği gibi pek çok sorunumuz varken, halkın menfaati için kullanılması gereken yerlerin vakıflara devredilmesini, ne vicdanlar kabul eder, ne de bizler kabul ediyoruz. Bu kararlara karşı suç duyurusunda bulunulmuştur ve tekrar dava açılmıştır."

Gemicioğlu, iki yıl önce yapımına başlanan Rauf Denktaş Kültür Merkezi inşaatının durdurulduğunu savunarak, merkezin bitirilerek, taahhüt edilen amaçlarla kullanılmak üzere Sarıyer Belediyesi'ne devredilmesini istediklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından, bir süre Mustafa Sarıgül aleyhine slogan atan gruptakiler dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.