Sarraf: Aktifbank için Egemen Bağış'tan yardım aldım

Sarraf: Aktifbank için Egemen Bağış'tan yardım aldım

Rıza Sarraf, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın davasında tanık olarak ifade verirken; daha önce hesap açma isteği geri çevrilen Aktif Bank'ta eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın aracılığı sayesinde hesap açtığını itiraf etti.

Amerika'nın Sesi'nden edinilen habere göre, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde görülen Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın davasının ikinci gününde Rıza Sarraf, tanık olarak ifade verdi. Sarraf ifadesinde kendisi için cezaevinden çıkmanın en kolay yolunun savcılıkla anlaşmak olduğunu belirterek, kaldığı yere ilişkin kendisine yöneltilen bir soru üzerine, otelde kalmadığını son iki haftadır FBI gözetiminde Brooklyn'de bulunan "Metropolitan Detention Center (MCC)" nezarethanesinde kaldığını bildirdi.

-"ZAFER ÇAĞLAYAN'DAN HALK BANKASI İLE ÇALIŞMAK İÇİN YARDIM İSTEDİM"-

Sarraf, açıklamalarında Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile de2012 yılı başında görüştüğünü; önce reddedildiğini, arkasından Zafer Çağlayan'dan Halk Bankası ile çalışmak için yardımını istediğini ifade etti. İlk elde 31 milyon 789 bin Euro, 2,5 milyon TL, 4,8 milyon Amerikan doları ödediğini söyleyen Sarraf, "Çağlayan işlemlerden elde edilecek gelirin yarısını istedi" dedi. Sarraf, "Yaklaşık ne kadar rüşvet verdin?" sorusuna "45-50 milyon Euro, dolar olarak 7 milyon, 2 milyon 465 bin TL ödedim” yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.