Sarraf davasında sonuna gelindi

Sarraf davasında sonuna gelindi

ABD'nin İran'a uyguladığı ambargonun delindiği suçlamasıyla 28 Kasım'da başlayan Rıza Sarraf'ın tanık, Halkbank Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı davanın sonuna gelindiği bildirilirken, jürinin vereceği karar bekleniyor.

Eski adıyla Sarraf davası olan Atilla davasını çok yakından izleyen Amerika'nın Sesi (VOA), New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde dördüncü haftasına girilen duruşmalarda tutuklu olarak yargılanan Atilla'nın üç gündür süren savunmasının sona erdiğine dikkat çekti.

Dün yapılan duruşmanın sabahki oturumunda Atilla'nın savcılık tarafından yapılan çapraz sorgusu tamamlandığını, daha sonra Atilla'nın kendi avukatı Cathy Fleming'in sorularını yanıtladığını anlatan VOA, duruşmanın öğleden sonraki oturumunda ise savunma ve iddia makamı son kez kapanış konuşmalarını yaptığını da kaydetti. Haberde şöyle devam edildi:

Savcılık adına son konuşmayı yapan savcı yardımcısı Michael Lockhard, jüriden ABD'nin İran ambargolarını delmekle ilgili tüm suçlamalarla ilgili Atilla'yı 'suçlu' bulmasını talep etti. Atilla'nın savunma avukatı Victor Rocco' da, Atilla'nın, masum olduğunu savundu. Rocco, Atilla'nın 'suçlu' olduğunu kanıtlayacak yeterli delil olmadığını belirtti.

-"BU AŞAMADAN SONRA SÖZ SIRASI JÜRİDE OLACAK"-

Haberde, Hakim Richard Berman'ın, bugünkü oturumlar sırasında duruşmalarla ilgili jüri heyetini bilgilendireceğı, Berman'ın ayrıca jüri heyetine dava dosyasını delillerle birlikte sunacağı kaydedildikten sonra "Bu aşamadan sonra söz sırası on iki kişilik jüri heyetinde olacak. Jüri heyeti Atilla'nın suçlu olup olmadığına aralarında tartıştıktan sonra karar verecek" denildi.

-KARAR İÇİN OY BİRLİĞİ GEREKİYOR-

Yasalara göre on iki jüri üyesinin tamamının, Atilla'nın, "suçlu" veya "suçsuz" olduğuna oy birliğiyle karar vermesi gerektiği, Jürinin hakimin kendilerine yetki vermesinden itibaren kararını hemen verebileceği ancak, eğer oy birliği sağlanamaz ve görüş ayrılıkları olursa karar sürecinin uzayabileceği bilgileri de verildi.

-JÜRİ "SUÇLU" DERSE, HAKİM ATİLLA VE SARRAF'IN ALACAĞI CEZALARI BELİRLEYECEK-

VOA, "Hakim Berman, jürinin kararı sonrasında ileri bir tarihte yapılacak duruşmada, eğer suçlu bulunursa Atilla ve suçlamaları kabul eden Sarraf'ın alacağı cezaları belirleyecek. Atilla'nın jüri heyeti tarafından suçsuz bulunması halinde ise sadece hakkındaki suçlamaları kabul eden Sarraf'ın alacağı cezanın belirlenmesi için karar duruşması yapılacak" şeklinde konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.