Savaşın 13. gününde Putin'e ağır darbe! 'Kahramanlık madalyası' verdiği Generali Vitaliy Gerasimov öldürüldü

Savaşın 13. gününde Putin'e ağır darbe! 'Kahramanlık madalyası' verdiği Generali Vitaliy Gerasimov öldürüldü

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Putin'in 'kahramanlık madalyası' verdiği Rusya'nın 41. Ordusunun Birinci Komutan Yardımcısı Tümgeneral Vitaliy Gerasimov, Ukrayna'da öldürüldü.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 13. gününde de sürüyor. Barış görüşmelerinin 3. turundan da sonuç çıkmadı. Savaşın başından bu yana ilk kez başkanlık ofisinden halka seslenen Zelenski "Kaçmadım!, Kiev'deyim, korkmuyorum" diye meydan okudu. Rusya, sivillerin tahliyesi için başkent Kiev dahil 5 kentte geçici ateşkes ilan etti. Ancak, oluşturulan insani koridorların ucunun Rusya'ya çıktığı belirlendi. BM, Ukrayna'da en az 406 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

RUSYA'NIN EN ÖNEMLİ ASKERLERİNDEN GERASİMOV ÖLDÜRÜLDÜ

 

Ukrayna askeri istihbaratı, Ukrayna kuvvetlerinin kuşatma altındaki Harkiv kenti yakınlarında bir Rus generalini öldürdüğünü duyurdu. Bunun savaş boyunca öldürülen 2'nci yüksek rütbeli komutan olduğu bilgininin altı çizilirken öldürülen generalin Rusya'nın 41. Ordusunun Birinci Komutan Yardımcısı Tümgeneral Vitaliy Gerasimov olduğu açıklandı.

41. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Vitali Gerasimov'un ikinci Çeçen Savaşı'nda ve Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarında yer aldığı belirtildi. Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiği iddia edilen Gerasimov'un Kırım dönüşü madalya aldığı da aktarıldı.

 

RUS ASKERLERİN TELSİZLERİNDEN İSYAN SESLERİ YÜKSELİYOR

 

Öte yandan Ukraynalı yetkililer iki Rus askerin telsiz konuşmasını da yayınladı.

Askerler, Gerasimov’un ölümünü konuştuktan sonra güvenli telsizin de Ukrayna’nın içinde işe yaramadığından bahsediyor. İngiliz The Guardian gazetesi, “Üst düzey askerin kaybı Putin’in lojistik sorunlar yaşayan, morali düşük olan ve Ukrayna direnişiyle karşı karşıya kalan askerleri için kötü bir zamanda geldi. Şifreli iletişim sisteminin kaybolması da yeni bir darbe oldu” yorumunu yaptı.

 

SAAT 10:00'DAN İTİBAREN ATEŞKES İLAN EDİLDİ

 

Rusya- Ukrayna savaşının 13. gününde barış görüşmeleri kapsamında alınan geçici ateşkes kararı sabah saatlerinden itibaren devreye alınacak. Buna göre; Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol  şehirlerinde sivillerin tahliyesi için bugün Türkiye saati ile 10.00'dan itibaren geçici ateşkes ilan etti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.