Savcılıktan 'Tayyargiller'e kötü haber!

Savcılıktan 'Tayyargiller'e kötü haber!

Fenomen çift Tayyar Öz ve Özlem Öz, sosyal medyada kendilerine yapılan kötü yorumların ardından savcılığa başvurdu.

Suç örgütü kurma, kara para aklama gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan aralarında Dilan Polat ile 'Şampiyonlar Ligi' olarak adlandırılan bir grup fenomen ve Özlem Öz - Tayyar Öz çiftinin de bulunduğu fenomenlerin mal varlıklarına el konulmuştu.

Haklarında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" olmak üzere 5 ayrı suçtan soruşturma yürütülen ve mal varlıklarına el konulan Tayyar ve Özlem Öz çifti, haklarında yazılan yorumlara savaş açtı.

Doktor Tayyar Öz ve sosyal medya fenomeni olan eşi Özlem Öz, sosyal medyada haklarında yapılan yorumların ardından savcılığa başvurdu. Özel hayatlarına dair detayları sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşan Öz çifti avukatları aracılığı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Dilekçede Yağmur Ç. adlı bir kişinin sosyal medya hesabından, "Özlem Öz videolarında etkileşim artsın diye bebeklerini ağlatmak için cimcikliyor. Tayyar Öz doktor olmasına rağmen bir sürü zayıflama hapı satıyor. Zayıflama hapları yüzünden ölenler var. Yarın öbür gün bu hapları alanlar ölse de satıcıların umurunda olmayacak. Sırf etkileşim için camilerden, kutsal yerlerden dahi reklam yaparcasına videolar çekip atıyorlar" şeklinde paylaşım yaptığı belirtilerek şikayetçi olunduğu kaydedildi.

 

DELİL VE HAKARET YOK

 

Savcılık, şikayete konu yorumla ilgili dosyada bir delil olmadığını, dahası iddia edilen yorumların hakaret içermeyip eleştiri niteliğinde olduğunu vurguladı. Hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını belirten savcılık Öz çiftinin şikayeti üzerine "sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.