Şebnem Bozoklu kimdir? Neden gündem oldu?

Şebnem Bozoklu kimdir? Neden gündem oldu?

Komedi türündeki birçok projeleriyle adından sıkça söz ettiren Şebnem Bozoklu, ‘Canım Ailem’ dizisiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Peki Şebnem Bozoklu kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynamıştır? İşte Şebnem Bozoklu hakkında merak edilenler.

Ünlü dizi ve sinema oyuncusu Şebnem Bozoklu, son yıllarda ‘Şahsiyet’ ve ‘Cebimdeki Yabancı’da gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Peki Şebnem Bozoklu kimdir, kaç yaşındadır, hangi dizi ve filmlerde rol aldı, hangi okuldan mezun oldu? Şebnem Bozoklu hakkındaki tüm detaylar içeriğimizde.

ŞEBNEM BOZOKLU KAÇ YAŞINDA?

Şebnem Bozoklu, 25 Ağustos 1979 tarihinde İstanbul’da doğdu.

ŞEBNEM BOZOKLU HANGİ OKULDAN MEZUN OLDU?

Baba tarafından Ispartalı olan Bozoklu, anne tarafından Mısır kökenli Siirtli bir ailenin kızı. Çocukluğu Suadiye’de geçen Şebnem Bozoklu 1996’da Kadıköy Kıs Lisesi’nden mezun oldu. Oyuncu olmak isteyen Bozoklu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 2000 yılında mezun oldu ve 2001 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk Bölümü’ne başladı.

2004 yılında Oyunculuk Bölümü’nü bitiren Bozoklu, 2005-2006 arasında Çisenti Tiyatro’da Sanat Dansı ile Mondi’nin yönetmenliğini üstlendi.

2006-2007 yılları arasında TRT’nin ‘Hazır Mısınız?’ adlı yapımında sunuculuk yaptı. Aynı dönemde TRT’nin ‘Elma Kurdu’ yapımında hem kukla oynatıcılığı hem de solistlik yaptı.

Şebnem Bozoklu için dönüm noktası ‘Canım Ailem’ adlı diziyle olurken, Galip Derviş, Ulan İstanbul gibi dizilerde gösterdiği başarılı performansın ardından izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Ünlü oyuncu 2018 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından ‘Yılın en beğenilen kadın tiyatro sanatçısı’ ödülü, Harbiye Leo Kültürü Ödüülleri’nde ‘En Harbi Kadın Tiyatrocu’ ödülü ve 22’inci Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde ise ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ ödüllerine layık görüldü.

ŞEBNEM BOZOKLU NEDEN GÜNDEM OLDU?

39 yaşındaki Şebnem Bozoklu, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Kanat Atkaya ile evlendi. Ünlü oyuncunun bu haberi sosyal medya hesabından duyurmasının ardından Twitter’da gündem oldu.

sebnem-bozoklu.jpg

Şebnem Bozoklu 2010 yılında evlendiği Emre İzer ile 2016 yılında ayrılmıştı. 

Şebnem Bozoklu’nun rol aldığı filmler:

Turkish’i Dondurma
Cebimdeki Yabancı
Yok Artık 2
Yok Artık
Niyazi Gül Dört Nala
Ümmü Sıbyan: Zifir

Şebnem Bozoklu’nun rol aldığı diziler:

Şahsiyet
Ulan İstanbul
Galip Derviş
Canım Ailem
Emret Komutanım
Selena

Şebnem Bozoklu’nun rol aldığı tiyatro oyunları:

Arzu Tramvayı
Kaplan Sarılması
Bezirgan
Festen/Kutlama

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.