Şenol Güneş, Milli Takım’daki ikinci dönemine müthiş başladı

Şenol Güneş, Milli Takım’daki ikinci dönemine müthiş başladı

2002 Dünya Kupası’nda Milli Takım ile Dünya Kupası 3’üncülüğü yaşayan Şenol Güneş, ikinci dönemine iki maçta iki galibiyetle başladı.

A Milli Futbol Takımı, Şenol Güneş yönetiminde, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda oynadığı iki maçı da kazanarak iyi bir başlangıç yaptı.

Mircea Lucescu döneminde beklentilerin çok uzağında kalan Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düşerken, Lucescu döneminde son 4 maçından da galibiyet alamadı.

Rumen teknik adamlar yollar ayrılırken, 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in takımın başına geçeceği açıklandı.

TFF, ayrıca sözleşmesi başlamamasına rağmen Şenol Güneş’in EURO 2020 elemelerindeki Arnavutluk ve Moldova maçları için görevlendirdi.

İKİNCİ ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ İYİ BAŞLADI

Şenol Güneş, Milli Takım’daki ikinci döneminde Arnavutluk ve Moldova’yı gol yemeden mağlup etmeyi başardı.

Grup elemelerinde ilk olarak deplasmanda Arnavutluk ile karşılaşan Türkiye, sahadan Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle 2-0 galip ayrıldı.

İkinci maçında Eskişehir’de Moldova ile karşılaşan Türkiye, Hasan Ali Kaldırım, Cenk Tosun (2) ve Kaan Ayhan’ın golleriyle 4-0 gibi farklı bir skor elde etti.

senol-gunes.jpg

İLK DÖNEMİNİ HATIRLATTI

Milli Takım 19 maç aradan sonra ilk kez üst üste iki galibiyet alırken, Fatih Terim yönetiminde Kasım 2016’daki Kosova, Mart 2017’deki Finlandiya ve Moldova müsabakalarını kazandı ancak sonraki dönemde istikrar yakalayamadı.

Şenol Güneş, ilk dönemine de ikide iki yaparak başlamıştı. 

Güneş’ yönetimindeki Milli Takım Bosna Hersek ve Moldova ile karşılaşmıştı. Milli Takım bu iki maçı da 2-0’lık skorla kazanmıştı.

Şenol Güneş yönetimindeki Milli Takım, Dünya Kupası ve 2003 yılındaki Konfederasyon Kupası’ndan 3’üncü olarak büyük başarılara imza atmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.