Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz dizisi halkı ayağa kaldırdı!

Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz dizisi halkı ayağa kaldırdı!

Serenay Sarıkaya ile Burak Deniz'in başrolünü oynadığı "Şahmaran" dizisinin Marmaris çekimleri bölge halkını ayağa kaldırdı.

Tims&B’nin Netflix için hazırladığı “Şahmaran” dizisinin ikinci sezon çekimleri Marmaris’te başladı. Dün ve bugün Muğla Sığla Ormanları’na girip çekim yapan dizi ekibi bölge halkının büyük tepkisiyle karşılaştı.

Sığla Ormanlarının kesin korunacak özel statülü alan ilan edildiğini ve çok özel bir bitki örtüsüne sahip olduğunu belirten bölge halkı dizi ekibi ormanda ateş yakınca jandarma ve kaymakamlığı telefon yağmuruna tuttu.

Dizi ekibinin Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şube Müdürlüğü’nden alınan ve 20 Haziran 2022 – 20 Haziran 2023 tarihlerini kapsayan izin kağıtlarını gösterdiğini belirten Marmaris Kent Konseyi üyesi Müjde Coşkun, “Tims firması Şahmaran çekimlerini Karacasöğüt’te Sığla Ormanı’nın ortasında yapıyor. Ormanlık alan Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla el bile değmeyecek bölge ilan edildi." dedi.

Coşkun "Utanmadan yangın çıkarsa arazöz getirdiklerini ifade ediyorlar. Orman müdürü ve valilikten aldıkları izinler Sığla Ormanları gibi özel statülü alanları kapsamıyor.  Kablolar, insanlar sigaralarını ortalığa atıyor, kablolar kamyonlar, jeneratörler, sis bombaları, verilen tahribat korkunç… Arabalar otopark olmuş… Ağaç filizlerin üzerinde… Ormanımız ve içinde yaşayan canlılara acil koruma altına alınmalı…” ifadelerini kullandı. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.