Sergen Yalçın Milli Takım'ın başına mı geçecek?

Sergen Yalçın Milli Takım'ın başına mı geçecek?

Şenol Güneş'in Euro 2020'deki fiyaskosundan sonra Eylül'deki Dünya Kupası eleme maçlarına A Milli Futbol Takımımızı hazırlayıp hazırlayamayacağı tartışma konusu oldu. Güneş'in futbolculara suçu yıkması ise futbolcular arasında huzursuzluk yarattı.

Euro 2020'de, en kötü takım unvanıyla evine dönen Milli Takımı hem psikolojik hem teknik açıdan hazırlayamayan, milli takıma bir oyun şablonu bulamayan yerleştiremeyen, üstelik maç içinde herkesi gördüğünü göremeyerek adeta Çerkesov gibi '90 model' bir teknik direktör olarak orada kaldığını gösteren Şenol Güneş hakkında Futbol Federasyonu'nun ne karar vereceği belirsizliğini korurken ilginç bir iddia da ortaya atıldı.

ERMAN TOROĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİ

Sabah yazarı Levent Tüzmen, "EURO 2020'de yürüyerek oynadığımız 3 maçta galibiyeti bırakın berabere bile kalamayıp kalemizde 8 gol gördük ve 0 çekerek turnuvanın en rezil takımı olduk. Birileri bu ağır rezaletin hesabını vermeli. TFF acilen itibar erozyonuna uğrayan Şenol Güneş'in istifasını istemeli. Ya da Şenol Güneş 'Milli Takım'ı bıraktım' demeli. Yaşanan bu ağır travma sonrasında Milli Takım oyuncuları ile Şenol Güneş artık Dünya Kupası elemelerinde birlikte çalışmamalı. Yetenekli dediğimiz kadro, kariyer olarak dibe vurdu. Kadro yaparken adaleti unutan ve kötü oynayan oyuncularda ısrar eden, tüm eleştirilere karşı inatla direnen Şenol Güneş birçok oyuncunun gözünde güvenini kaybetti. Şenol Güneş göreve devam ederse ben bir futbolcu olsam aday kadroya çağrıldığımda affımı isterim." diye yazdı.

Erman Toroğlu da Şenol Güneş'in istifasını isteyenlerden.  "O kâğıda istifasını yazmalı..." başlıklı yazısında şunları söyledi: "Dakika 65, elinde kalem kâğıt Şenol Güneş kenarda bir şeyler yazıyor. Merak ettim ne yazıyor? Ama tahmin ettim, 'Ben bir şey yapamadım, istifa ediyorum' diye... Çünkü böyle hayırlısı olur."

HINCAL ULUÇ'UN ELEŞTİRİLERİ

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç'sa 'Yalan konuşma Şenol Güneş' başlıklı yazısında Güneş'in yalan söylediğini ima eden bir karikatür yayınlayarak, Şenol Güneş'i spor basınının eleştirmediğini tüm suçu futbolculara yıktığını sert sözlerle anımsatarak, Şenol Güneş'in tazminat almak için istifa etmeyeceğini, yalan konuştuğunu iddia etti, yarınki yazısında bunu yazacağını belirtti.

SERGEN YALÇIN SESLERİ

Öte yandan Sergen Yalçın'ın tatile çıkıp bir türlü takıma dönmemesi, Beşiktaş yönetiminin yıllık ücretini 35 milyona kadar yükseltmesini bile dikkate almaması 'Federasyon'dan sinyal aldı, Milli Takım'ın başına geçecek' söylentilerine neden oldu.

Sosyal medyada yer alan söylentiler Rıdvan Dilmen'le Sergen Yalçın'ın telefon konuşmasına bağlanıyor.

Rıdvan Dilmen Sergen Yalçın'ın dönmeyeceğini kesin dille şöyle anlattı:

"Hemen Sergen Yalçın hocamızı (kardeşimi) aradım! Haftada birkaç kez görüşüyordum! Süreç uzadıkça her gün daha fazla üzülüyordu! Biraz önce görüştüğümde, 'yazabilirsin Hocam' dedi. 'Kimseyi kırıp dökmeden, başta yönetim ve taraftarımızı da asla üzmek istemem ama dönüşü yok artık bu sürecin ve çalışmayacağım' dedi!"

Euro 2020 genç teknik direktörlerin turnuvası oldu. Danimarka, Fransa, İngiltere, Galler gibi başarı gösteren takımların başında genç hocalar bulunuyor.

Sergen Yalçın oyuncuları tekrar motive edebilecek, otorite kuracak nitelikte, oyun içinde gerekli taktik varyasyonlarda usta bir teknik direktör olarak değerlendiriliyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.