1 ve 2. sırada kardeş adaylar var

CHP'nin Yozgat listesinde ağabey 1, kardeşi 2. sıradan aday oldu.

Yozgat'ta CHP'nin birinci sıra adayı Hasan Aslan Nurdoğdu ve ikinci sıra adayı kız kardeşi Zeynep Kılınçarslan, seçim çalışmalarını ağabey-kardeş dayanışması içinde yürüteceklerini söylüyor.


CHP'nin Yozgat'ta birinci sıradan milletvekili adayı olan iş adamı Hasan Aslan Nurdoğdu (62), milletvekili  seçimlerinde kız kardeşi ile aynı partiden, aynı ilden aday listesinde 1. ve 2.  sırayı paylaşmasının gurur verici olduğunu ifade etti. 

Seçimlerde partisinin iddialı olduğunu belirten Nurdoğdu, "AKP bu  seçimlerde ciddi bir hezimete uğrarsa neden CHP Yozgat'tan iki milletvekili  çıkarmasın. Ağabey-kardeş yardımlaşması içinde oluşturduğumuz atmosferle  parlamentoya gidersek 'Yozgat'ın adı daha da yücelir' diye düşünüyorum. İkinci  sırada bulunan kardeşimin ve diğer iki adayın bayan olması örgütümüzün bayanlara  verdiği önemin ve desteğin de göstergesidir" dedi. 

KAMPANYA BAŞLAMADAN KAZA GEÇİRDİ

Nurdoğdu, araçtan inerken kayarak düştüğünü ve ayak kemiğinde kırık  oluştuğunu hatırlatarak, "Küçük bir kaza geçirdim. Doktorlar inşallah beni kısa  sürede ayağa kaldıracaklar. Her şeye rağmen, bastonla da olsa seçim çalışmalarına  katılarak halkımıza doğruları söyleyeceğim. Yozgat'ı zenginleştirmek adına  çalışmalarıma devam edeceğim" ifadelerini kullandı. 

Hasan Aslan Nurdoğdu'nun kız kardeşi emekli memur Zeynep Kılınçarslan  (57) ise CHP'nin Yozgat'taki 4 aday adayından 3'ünün kadın olmasının önemli  olduğunu vurguladı. 

AĞABEYİNİN YERİNE DE ÇALIŞACAK

Hastanede tedavisi süren ağabeyi Hasan Aslan Nurdoğdu sağlığına  kavuşana kadar onun yerine de çalışacağını anlatan Kılınçarslan, şöyle konuştu: 

"Ağabeyimi hastaneye getirdiğimizde ayağının kırık olduğunu, ameliyat  olması gerektiğini söylediler. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Bir süre  dinlendikten sonra seçim çalışmalarına bizimle beraber devam edecek. 29 Mart'ta  yapılan ön seçimde ağabeyim birinci, ben ikinci sıradan çıktım. Partililerimiz  teveccüh gösterip böyle bir karar aldı. Aile olarak çok mutlu olduk. Ağabeyim ve  diğer adaylarla dayanışma ve uyum içinde çalışacağız." 

İki kardeş CHP'deki önseçimde de ilk iki sırayı paylaşmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri