ABD askerlerinin kaldığı üsse saldırı 2 ülkeyi korkuttu! Irak’ta eğitimi durdurdular

Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına füzeli saldırı düzenlendi. Saldırının ardından İsveç ve Danimarka Irak'ta eğitim görevlerini durdurdu.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına ve Salahaddin vilayetinde ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü'ne füzeli saldırı düzenlendi.

Irak güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bağdat Yeşil Bölge'de bulunan ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yakınına, 2 adet füze atıldı. Saldırının kim tarafından yapıldığına dair bilgi verilmedi. Saldırı sonrası ABD Büyükelçiliğinde uyarı sirenlerinin çaldığı da belirtildi.

Yeşil Bölge'nin trafiğe açık olan kapıları güvenlik güçleri tarafından kapatıldı.

Öte yandan Salahaddin vilayetinde ABD güçlerinin kaldığı ve ülkenin en büyük askeri üssü olan Beled Üssü'ne de füzeli saldırı düzenlendiği kaydedildi.

 

 

GÖREVLERİNİ DURDURDU

 

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin cuma günü düzenlenen ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından İsveç ve Danimarka Irak'ta eğitim görevlerini durdurdu.

 

İsveç silahlı kuvvetler sözcüsü Kristina Swaan konuyla ilgili şunları söyledi:

 

"Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Askeri bir göreve katılmak her zaman risklidir. Personelimiz çok iyi hazırlanmış olmasına rağmen, personelimizin güvenliği önceliklidir. Bu nedenle de görevimizi durdurduk."

 

Ritzaus haber ajansı, Danimarka silahlı kuvvetlerinin, İçişleri Çözümü Harekatı'nın bir parçası olarak Irak birliklerinin eğitimini durdurduğunu açıkladı.

Danimarka ayrıca NATO'nun krallığın 10 personeliyle temsil edildiği Bağdat'taki misyonuna katılımını da askıya aldı.

 

 

NE OLMUŞTU?


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

 

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri