ABD’deki göstericilerin üzerine araba süren saldırgan, Ku Klux Klan lideri çıktı!

ABD'de 13 gündür devam eden ırkçılık karşıtı eylemlerde, aracını göstericilerin üzerine süren saldırgan Harry Rogers, Ku Klux Klan hareketinin lideri olduğunu iddia etti.

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonrasında ölümü ile 13 gündür devam eden ırkçılık karşıtı eylemlerde, aracını göstericilerin üzerine süren saldırgan Harry Rogers, Ku Klux Klan hareketinin lideri olduğunu iddia etti.

Beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütü ile bağlantısını itiraf eden 36 yaşındaki Harry Rogers, vandalizm ve kötü niyetle adam yaralama gibi suçlardan yargılanmak üzere tutuklandı. Saldırıda 1 kişi yaralanmıştı.

ABD’de 13 gündür aralıksız devam eden ırkçılık karşıtı eylemlerde geride bıraktığımız Pazar günü, pikap tipi aracını göstericilerin üzerine süren saldırgan, Ku Klux Klan (KKK) hareketinin 'lideri' olduğunu öne sürdü.

Beyaz ırk üstünlüğünü savunan örgütle bağlantısını itiraf eden 36 yaşındaki Harry Rogers, kötü niyetle adam yaralama ve vandalizm gibi suçlardan yargılanmak üzere tutuklandı.

Euronews’ün haberine göre iddianameyi hazırlayan savcılık, hem sanığın ifadelerinden hem de sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak suçlamalara nefret suçunun da eklenebileceğini duyurdu. Pazartesi günü hakim karşısına çıkan Rogers'ın bir sonraki duruşması 18 Ağustos'ta görülecek.

KU KLUX KLAN NEDİR?

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

George Floyd'u öldüren polisin kefalet ücreti belli oldu
Şok! Şok! Şok! George Floyd'un otopsi raporu açıklandı, bakın ne çıktı?

Dünya Haberleri