Abdullah ÇATLI'nın kızı MHP'de listeye giremedi

MHP'de aday gösterilmesi beklenen Abdullah Çatlı'nın kızı liste dışı kaldı.

MHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde liste  dışı kaldı. 

 

Listeye göre, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'den  birinci sıradan aday oldu. MHP adına Geçici Bakanlar Kurulu'na giren ve Başbakan  Yardımcısı olan Yıldırım Tuğrul Türkeş ile eski TBMM Başkanvekili İstanbul  Milletvekili Meral Akşener, MHP'nin 1 Kasım Genel Seçimi milletvekili aday listesine giremedi. Türkeş, MHP'nin listesini açıklamasının ardından partiden  istifa ettiğine dair 16 Eylül tarihli yazıyı medya ile paylaştı. 


7 Haziran'da yapılan genel seçimde İstanbul milletvekili olan ancak 1  Kasım Genel Seçimi için adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Murat  Başesgioğlu da beklendiği gibi listede yer almadı. 

TÜRKEŞ'İN YERİNE HABERAL

MHP'nin aday listesine göre, 7 Haziran'da milletvekili olan 80 kişiden  72'si yerini  korudu. MHP'de Ankara 1. bölge 3. sıradan milletvekili seçilen  Mustafa Erdem de liste dışı kalan milletvekilleri arasında bulunuyor. Başbakan  Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de aday gösterilmemesi üzerine, daha önce 4. sıradan aday olan ancak seçilemeyen Erkan Haberal ise bu kez Ankara 1. bölge 2. sıradan  aday gösterildi. 

Öte yandan, Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te  Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız liste dışı kalan isimler arasında  bulunuyor. 

Aydın milletvekili Uzunırmak yerine listeye psikolojik danışmanlık  yapan Deniz Depboylu girerken, Hatay milletvekili Çirkin'in yerine birinci  sıradan Mehmet Necmettin Ahrazoğlu aday gösterildi. 

Manisa'da ikinci sıradan milletvekili seçilen Balkız'ın yerine Osman Oktay, Karabük milletvekili Durmuş Yalçın'ın yerine de Adem Kar'a yer verildi. 

Ayrıca, Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul'dan, eski Merkez Bankası  Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi. 

BAŞKANLIK DİVANININ TAMAMI LİSTEDE

MHP Başkanlık Divanı'nda yer alan genel başkan yardımcıları, genel  sekreter ve genel sekreter yardımcılarının tamamı milletvekili aday listesinde  yer alıyor. 7 Haziran seçiminde aday gösterilmeyen Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, bu kez Ankara 1. bölge 3. sıradan aday gösterildi. 

Geçici Bakanlar Kurulu'nda bakanlık teklifi götürülmesinin ardından  Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İzmir Milletvekili Ahmet Kenan  Tanrıkulu ise yeniden İzmir 2. bölge 1. sıradan aday yapıldı. 

Listeye göre, Şefkat Çetin Ankara 1. bölge 1. sıra, Atila Kaya İstanbul 3. bölge 1. sıra, Celal Adan İstanbul 2. bölge 2. sıra, Semih Yalçın  İstanbul 1. bölge 1. sıra, Emin Haluk Ayhan Denizli 1. sıra, Mevlüt Karakaya  Adana 1. sıra, Oktay Öztürk Mersin 1. sıra, Sadir Durmaz Yozgat 1. sıra, Ruhsar  Demirel Eskişehir 1. sıra, Zühal Topçu Ankara 1. bölge 1. sıra, İsmet Büyükataman  Bursa 1. sıra, Mustafa Kalaycı Konya 1. sıradan listeye girdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri