AK Parti eski milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Gerekirse üç arkadaşımı alır, kendi imkânlarımızla İmralı’ya gideriz” çıkışı sonrası dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında bu konuda görüş ayrılığı olmadığını ve ziyaretin çok yakın olduğunu iddia etti.
ERDOĞAN - BAHÇELİ ARASINDA İMRALI MUTABAKATI MI VAR?
Şamil Tayyar’ın açıklamalarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son görüşmelerinde İmralı ziyareti konusunu masaya yatırdı ve mutabakata vardı.
Tayyar, “Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bey arasında görüş ayrılığı olduğunu düşünmüyorum. Son görüşmelerinde bu mevzuya dair mutabakat sağlandı diye biliyorum” ifadelerini kullandı.
ZİYARET NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?
Tayyar’a göre TBMM Terörle Mücadele Komisyonu’nun İmralı’ya ziyaret kararı alması an meselesi. Komisyonun karar vermesi için MİT Başkanı İbrahim Kalın başta olmak üzere devlet yetkililerinin sahadaki son durumu ve istihbaratı aktarması bekleniyordu.
Tayyar, “Bugün o süreç tamamlanıyor” diyerek ziyaretin çok yakın olduğunu vurguladı.
“SİYASİ KRİZ ÇIKMAZ”
İmralı ziyaretinin doğru ya da yanlış tartışılabileceğini belirten Şamil Tayyar, bu konunun Cumhur İttifakı’nı sarsacak bir siyasi krize dönüşmeyeceğini savundu.
Tayyar, “Doğrudur, yanlıştır, tartışılabilir ama bu mevzudan siyasi kriz çıkmaz” dedi.
Siyasetcafe.com