AKOM İstanbulluları uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) vatandaşları uyardı.

AKOM tarafından yapılan açıklamada, “Sağanak yağmurun ilerleyen saatlerde şiddetini arttırması beklenirken, sıcaklıkların soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte kademe kademe azalarak 6 ila 9 dereceler civarına gerileyeceği tahmin ediliyor” denildi.

AKOM'un uyarısına göre gün boyu aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. İlerleyen saatlerde ise yağmurun şiddetini arttırması ve beraberinde fırtına ile akşam saatlerine kadar etkili olacağı ön görülüyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu,

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.  

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri