Referandumun ardından MHP'de istifalar hız kazanırken, Meral Akşener'in yeni parti kuracağı iddiası yeniden gündeme geldi.
Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, yeni oluşumun "Milliyetçi Türkiye Partisi" (MTP) adı altında bir araya geleceği siyasi kulislerde yer aldı. Akşener’in referandumun ardından siyasi danışmandan ekonomistine, proje üreticisine ve stratejisine kadar yeni bir kadro yapılanmasına gideceği gündeme gelmişti. Bu isimlerin Akşener’in başkanlığında MTP’de bir araya geleceği ve ilk seçimlere de bu parti altında katılacağı belirtiliyor.
MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Sosyal medya hesabından yeni parti tartışmalarına tepki gösteren ve "önceliğimiz oylarımıza sahip çıkmaktır" diyen MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, "Parti kurma çalışmamız yoktur. YSK nın hukuku katlettiği,"abidik gubidik" işlerin yapıldığı bir süreçte önceliğimiz oylarımıza sahip çıkmaktır" dedi.
Akşener'in Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama: