Altın Elma Ödülleri sona erdi

27 Ekim -01 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen ve ünlülerin katılımıyla renklenen 19. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin ödül gecesinde Türk Sineması’nın son dönemdeki en iyi eserlerine ödülleri verildi

Almanya’da yaşayan Türk asıllı sunucu Nadide Kepçe’nin sunduğu ödül töreni, Almanya'nın Frankfurt kentinde yapıldı.

 

Törene Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Festival Türkiye Koordinatörü Serap Gedik, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Yönetmen Ömür Atay, Oyuncu Hatice Aslan, Oyuncu Muhammet Uzuner, Oyuncu Tolga Tekin, Oyuncu Ekin Koç, Yönetmen Veysel Çelik, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

Festival kapsamında En İyi Film Ödülü ‘Sibel’ ve En İyi Yönetmen Ödülü Mahmut Fazıl Coşkun’a verilirken, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ise ‘Anons’filmiyle Krum Rodrugez’e verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ‘Halef’ filmindeki performansı ile Muhammet Uzuner’e, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise ‘Sibel’ filmi ile Damla Sönmez’e verildi.

 

 

En İyi Senaryo Ödülü’nü ‘Kardeşler’ filmi ile Ömür Atay alırken, En İyi Film Müziği Ödülü ‘Güvercin’ filmi ile Canset Özge Can’a verildi. Türkiye’den En İyi Kısa Türk Filmi ‘Kefaret’ filmi ile Veysel Çelik’in olurken, En İyi Alman Kısa Filmi ise ‘Dünya’ filmi ile Erhan Doğan’ın oldu.

 

Sinemaseverler tarafından belirlenen geçtiğimiz yılın En Çok İzlenen Filmi ise ‘Kelebekler’ oldu. Ödülü filmin başrol oyuncularından Tolga Tekin aldı. Törenin sonunda katılımcılar 19.Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin jüri üyelerinden şarkıcı Murat Evgin’in şarkılarıyla coştu.

 

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri