Paris'i sarsan saldırılarla ilgili soruşturma Belçika, Yunanistan ve Sırbistan gibi ülkelere genişlerken, Türk yetkililer bir saldırganla ilgili olarak Fransa'yı daha önce uyardıklarını açıkladı. Hükümete yakın kaynaklar, "Türkiye, Aralık 2014 ve Haziran 2015'te Fransa'yı Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustafa ile ilgili iki kez uyardı" dedi.
Kaynaklara göre, Ömer İsmail Mustafa, 2013'te Türkiye'ye giriş yaptı, ancak Türkiye'den çıkış yaptığında dair bir kayıt yok.
Aynı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fransız hükümeti, 22 Ekim 2014 tarihinde Türk makamlarına 4 terör şüphelisi hakkında bilgi talebinde bulundu; yapılan incelemede Fransız makamları tarafından araştırılmamakla birlikte Ömer İsmail Mustafa'nın ilgili 4 şüpheli ile hareket ettiği tespit edildi. Konuyla ilgili Fransa'ya Aralık 2014 ve Haziran 2015'te yazı gönderilmiş; ancak herhangi bir geri dönüş alınamadı.
Paris savcılığı, Mustafa'nın 5 yıl önce "radikal örgütlere katıldığı'na dair kayıt altına alındığını söylemişti.
Kaynak: Reuters