Ankara’da YHT kazası: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Ankara YHT Garı’ndan Konya’ya 06.30’da hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) Marşandiz mevkiinde üst geçite çarptı. Çok sayıda yaralı var.

Ankara Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda üst geçide çarpması sonucu iki vagonu devrildi.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Kaza sonucunda çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.Yaralanan yolculara 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuluyor.

ÜST GEÇİT TRENİN ÜSTÜNE DEVRİLMİŞ

Kaza yerine ulaşan ve yolcularla konuşan İHA muhabiri Caner Ünver, kazayla ilgili şunları söyledi.

"Burada çok sayıda polis, itfaiye ve emniyet ekibi var. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Tren istasyondan geçtiği anda üst geçidin trenin üstüne çöktüğü belirtildi. Çökme sonucu vagonlar devrilmiş. Kurtarma çalışmaları devam ediyor."

9 ÖLÜ, 47 YARALI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan son açıklamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı ise 47 olarak açıklandı.

Turhan'ın açıklaması:

Bu sabah Ankara Garı'ndan Konya'ya hareket eden trenimiz saat 06:36 sularında Yenimahalle ilçemiz civarında yol kontrolünden dönen lokomotif ile kafa kafaya çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10:00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist, 5 yolcumuz hayatını kaybetti. Hastaneye 48 yolcu sevk edildi. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetti. Toplam 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

KAZANIN NEDENİ SİNYALİZASYON MU?

Habertürk TV'deki bilgiye göre, hatta sinyalizasyon arızası olduğu ve makinistlerin telsizle haberleştikleri belirtildi. Kazanın bu nedenle meydana gelip gelmediği araştırılıyor.

TRENDE AKADEMİSYENLER DE VARDI

Trende Almanya Ticaret Bakanlığı temsilcisinin bulunduğu, ayrıca yaralılar arasında Konya Karatay Üniversitesi'nde görevli 5 akademisyenin de bulunduğu belirtildi.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Kazanın ardından Konya'dan Ankara'ya gidecek olan saat 09.15'deki yüksek hızlı tren seferi iptal edildi. Tren seferinin iptal olduğunu öğrenen yolculardan bazıları beklemeyi sürdürürken, bazıları da gardan ayrıldı.Ankara'daki kazaya karışan trenin Konya'dan karşılığı olan saat 06.30'daki yüksek hızlı trenin ise Polatlı'ya kadar gidebildiği öğrenildi. Gün içerisindeki diğer seferlerinin de kaza bölgesindeki duruma göre değerlendirileceği belirtildi.

Siyasetcafe.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri