Atatürk'e 'put' diyen eski Belediye Başkanı Şükrü Karatepe'nin damadı CHP'den aday oldu

Atatürk'e put diyen Şükrü Karatepe'nin damadı Tamer Cantekin, CHP'nin Isparta 2. sıra milletvekili adayı oldu.

Şükrü Karatepe, 1994 yılında Refah Partisi'nden girdiği seçimleri kazanarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 

 

Karatepe, 10 Kasım 1996'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

"Hakim güçler ‘ya bizim gibi yaşarsın ya da her türlü fitneyi, fesadı içinize sokarız’ diyorlar. Bu yüzden de Refah Partili Bakanlar bile kendi dünya görüşlerini Bakanlıklarına yansıtamıyorlar. Bu sabah ben de, resmi görevim, sıfatım nedeniyle bir törene katıldım.

Süslü püslü görünüşüme bakıp da laik olduğumu sakın sanmayın. İnancımıza saygı duyulmadığı, sövüldüğü bir dönemde, içim kan ağlayarak, bugünkü törenlere katıldım. Belki Başbakan'ın Bakanların, Milletvekillerinin bazı mecburiyetleri vardır. Ancak sizin hiçbir mecburiyetiniz yok. Bu düzen değişmeli. Bekledik, biraz daha bekleyeceğiz. Gün ola, harman ola, Müslümanlar içlerindeki hırsı, kini, nefreti eksik etmesin.”

Devlet Güvenlik Mahkemesi, Şükrü Kartepe'ye 1 yıl hapis cezası verdi ve 5 yıl boyunca siyasetten men etti. 1997'de Şükrü Karatepe, 10 Kasım törenlerine Atatürk rozetiyle katıldı ancak fikirlerinde bir değişiklik olmadı. 2016’da Erdoğan’ın başdanışmanı oldu ve başkanlık sistemini kaleme alarak yeni yönetim şeklinin mimarı oldu.

Şükrü Karatepe’nin damadı olan Tamer Cantekin, CHP’nin Isparta milletvekili oldu ve 2. sıradan listeye girdi.


Siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri