Avrupa Parlamentosu’ndan skandal Türkiye kararı! Müzakereler…

Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye aleyhine flaş bir karar alındı. Müzakerelerin askıya alınmasını öneren rapor, yapılan oylama sonucu kabul edildi.

AB ile Türkiye arasında devam eden müzakerelerin askıya alınmasını teklif eden rapor, parlamentoda yapılan oylamanın ardından kabul edildi. Kararın ardından ilk tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren rapor kabul edildi. 

Raporda, müzakerelerin askıya alınmasının yanı sıra, ilişkilerin ‘etkin bir ortaklık’ kapsamında yeniden tanımlanması talep ediliyor.

AP’NİN KARARINA HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ

Kararın ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama geldi. Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu. Bu itibarsız karar, AP'nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya” ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: “DEMOKRASİDEN ÇOK TERÖRÜ…”

Avrupa Parlamentosu’nda alınan kararı eleştiren Ömer Çelik, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında AP’den kimsenin gelmediğini, AP Başkanı’nın ise aylar sonra geldiğini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı:

“AB'nin genişlemeden sorumlu komiserinin ırkçılığı, Türkiye raporunu hazırlayan şahsın demokrasiden çok terörü destekleyenlerle yakınlığı herkes tarafından bilinmektedir”

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri