Azerbaycan milletvekili Paşayeva: Evde oturmak zamanı değil, sokağa çıkın

Ermenistan’ın akeşkesi bozarak sivillere saldırması sonucu sivillerin ölmesine sert tepkiler geliyor. Azerbaycan milletvekili Ganire Paşeyeva yaptığı açıklamada, “Evde oturmak zamanı değil, sokağa çıkın” çağrısı yaptı.

Ermenistan’ın yeniden Azerbaycan şehirlerini ateşe tutması sonucunda 9 sivil hayatını kaybetmesi üzerine, milletvekili Ganire Paşeyava bütün Azerbaycanlıları sokağa çıkmaya çağırdı.

Hocalı katliamını yapan Ermeni Vandallarda başka iyi bir şey beklemenin mümkün olmadığını belirten Paşayeva dünyadaki bütün Azerbaycanlılara seslenerek,

Şimdi evde rahatça oturmak, durmak zamanı değil. Dünyanın dört bir yanındaki Azerbaycanlılara, yurt dışındaki yurttaşlarımıza, diaspora temsilcilerimize sesleniyor ve sizleri yaşadığınız ülkelerde Ermeni vandalizmini protesto etmeye, sokaklara çıkmaya, pankartlar tutmaya, slogan atmaya, dünyaya çağrı yapmaya çağırıyorum.” Dedi

 

Hocalı katliamının faillerinden Ermeni vandallarından iyi bir şey beklenemeyeceğini kaydeden Paşayeva,

"Geceleri, insanların uyuduğu ve herkesin evinde olduğu bir zamanda, kahraman Gence'miz, barışçıl, sivil nüfusumuz, Ermeni ve Ermeni vandalları tarafından yeniden ateşlendi ve kovuldu. Hocalı faillerinden daha ne beklenebilir ?! 1992'de Hocalı soykırımını "görmeyenler", en azından bu vahşeti görmezden gelenler, şu anda Gence'de olanlara, Ermeni vandalizmine, Ermeni vandallarına sessiz kalmasın!

Gence'nin kahraman halkı bütün gece uyumadı ve biz de uyumadık. Yurt dışındaki yurttaşlarımıza, diasporamıza sesleniyorum: Artık evde oturmak değil, uyumak zamanı değil. Bırakın sokaklara çıksınlar, Gence'deki olayların fotoğraflarını içeren posterler assınlar, protesto etsinler ve dünyanın dikkatini bir sonraki Ermeni vandalizmine çeksinler. "Herkes protesto etmeli ve sessiz kalmamalı" ifadelerini kullandı.

 

 

Bugün sabaha karşı Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden daha 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi öldü, 41 kişi de yaralanarak tedavi altına alındı. Sivillere yapılan bu saldırı tüm dünyada büyük tepki yarattı.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri