Aziz Sancar, Davutoğlu’nun Üniversitesi’nden istifa etti!

Türkiye’nin gurur kaynağı Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, son günlerde tartışma konusu olan Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan, 7 Aralık günü yaptığı açıklamada İstanbul Şehir Üniversitesi'ni kastederek, "Bunlar Halk Bankası'nı dolandırmaya çalıştı" demişti. Erdoğan'ın sözleri üzerine gündeme gelen Şehir Üniversitesi de tartışma konusu olmuştu.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti heyetinde bulunan ve  2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar yaşanan gelişmelerin ardından istifa etme kararı aldı.

 

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz’ın iddiasına göre; Aziz Sancar'ın mal varlığına haciz konan Şehir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa ettiğini bugünkü köşesinden duyurdu.

Yılmaz, avukatı yoluyla istifa eden Sancar'a mail yoluyla ulaştığını ve kendisine "Şehir Üniversitesi'nin nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun isteğiyle mütevelli heyetine katılmayı 2016'da kabul ettim" açıklamasını yaptığını dile getirdi.

 ...

Sancar, Şehir Üniversitesi'nden istifasını 'Son yılda sorunlar çıkınca istifa ettim, hem yazılı olarak ve hem de avukatım vasıtasıyla…' cümlesi ile açıklıyor.

 

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri