Bahçeli, 'Başkanlık teklifi makul Kılıçdaroğlu naz etmesin'

AK Parti'nin anayasa değişikliğiyle ilgili hazırladığı taslak metin MHP'ye ulaştı. İki partinin 2 ya da 3'er üye vermesiyle bir komisyon oluşturulacak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP'nin anayasa hazırlık metni ta

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından Ak Parti'nin başkanlığı içeren yeni Anayasa metni MHP'ye iletildi. AK Parti ve MHP yeni anayasa için ortak komisyon kuracak.

 

Bahçeli'nin başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili açıklamalarının ardından iki lider bir araya gelmiş, görüşmenin ardından Bahçeli, Twitter hesabından "müspet ve makul" değerlendirmesi yapmıştı. Başbakan Yıldırım da "Anayasa değişikliğini MHP ile yapacağız" demişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Belarus dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada "Şu anda, bu safhada benim takvimle ilgili açıklamada bulunmam doğru olmaz. Öncelikle, Sayın Başbakan ile Sayın Bahçeli’nin yaptığı görüşmeyle alakalı olarak her iki taraf ikişer-üçer arkadaş belirleyip onlar bir çalışma yapacak. O çalışmadan sonra sanıyorum tekrar bir araya gelecekler. Onlar yol haritasını nasıl belirleyecekler? Dolayısıyla takvimin nasıl belirleneceğine, sürece hep birlikte şahit olacağız. Temennimiz odur ki bir an önce hayırlısıyla bu iş artık ülkenin gündeminde çok daha olumlu istikâmette yerini bulsun" diye konuşmuştu.

 

BAHÇELİ: METİN BİZE GELDİ, CHP NAZ ETMEMELİ 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli de grup toplantısında yaptığı konuşmada Ak Parti'nin hazırladığı yeni anayasa taslağının kendilerine ulaştığını belirterek " Binali Yıldırım ile yaptığımız görüşme verimli geçti. Biz milletimizin ağrıyan başına şifa olalım istiyoruz. 15 Temmuz'dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır. Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalar sonlandıktan sonra milletimizden görüş almaktan korkmayalım. Anayasa metni tarafımıza resmen iletildi. Kılı kırk yaran bir değerlendirme yapıyoruz. Partiler arasında kurulacak bir komisyonda süratle gerek değişiklikleri yapacağız. Sonrası TBMM ve milletimizin iradesine kalmıştır. CHP bu dönemde naz yapmamalıdır. Buyursunlar el ele gönül gönüle bu fiili açmazın giderelim. Gelin Türkiye'yi kamburlarından beraber kurtaralım"

 

BAHÇELİ ‘MAKUL VE MANTIKLI’

 

Gurup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, taslağın tüm anayasayı kapsadığını belirterek metinde 'cumhurbaşkanı' ifadesinin yer aldığını söyledi. Bahçeli şunları söyledi: "Şu an başbakanla görüşmelerimizde değerlendirmeler ülkemiz açısından makul ve mantıklı gelmiştir. Şimdi de kendi düşünceleri doğrultusunda hazırladıkları anayasa metnini MHP’nin incelemesine bırakmışlardır. Genelde bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Bazı konulara öncelik verilmesini ifade etmişler biz de bunu doğru bulmuşuzdur. Sonuç ne çıkarsa genel kurula gelir. Bize iletilen metinde 'Cumhurbaşkanı' diye geçiyor. Sayın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bey AKP ile görüşmeye açık çağrıda bulundu. Bu yaklaşım doğrudur. Sertleşme yerine bir araya gelmelerinde bizimle yapılan görüşmeler gibi bir değerlendirmede bulunmaları için ülkemiz için yararlı olur. CHP naz etmesin derken demek istediğim buydu."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri