Bahçeli erken seçimin fitilini mi ateşledi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerine yönelik açıklamaları yabancı medyada oldukça fazla ses getirdi.

Devlet Bahçeli'nin 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklaması için "Bahçeli'nin 2019 hesabı Ankara'yı karıştırdı" yorumunu yapan DWelle Türkçe, "Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini, genel ve yerel seçimlerde AKP ile ittifaka gidebileceklerini, ancak AKP ile bir hükümet pazarlığı yapmadıklarını açıklaması Ankara siyasetinde gündeme damgasını vurdu" açıklamalarını kullandı.

Bahçeli'nin açıklamaları karşısında şimdi diğer muhalefet partilerinin ne yapacağının merak edildiğini belirten DW'ye göre, Bahçeli'nin açıklamaları MHP oylarının seçimlerde nereye gideceği sorularını da gündeme taşımış oldu.

-VOA: BAHÇELİ ERKEN SEÇİMİN FİTİLİNİ Mİ ATEŞLEDİ?-

Amerika'nın Sesi (VOA) ise "Bahçeli erken seçimin fitilini mi ateşledi?" sorusuna yanıt aradığı geniş haberinde, "Erkene alınmazsa 2019 yılının Kasım ayında yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimleri için daha şimdiden harekete geçilmiş görünüyor" ifadelerini kullandı.

Gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Bahçeli'nin 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına bugün MHP İstanbul milletvekili olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çıkarttığını hatırlatıldı.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri