Bakan Akar'dan flaş Doğu Akdeniz açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,Doğu Akdeniz'de yaşanan sondaj gerilimi hakkında açıklama yaptı: "Gücümüzü, maksadımızı kimse test etmesin"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de yaşanan sondaj gerilimi için, "Bu konudaki hak ve hukukumuzu koruma konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gücümüzü, maksadımızı kimse test etmesin, bu bir tehdit değil." açıklamasında bulundu. Bakan Akar ayrıca S-400 teslimatı için, "Ağustos, eylül ayında ikinci batarya intikali söz konusu." dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarından satır başları;

 

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

 

Barışçıl çözümden yanayız. Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir çözümün yaşama şansı olmadığını tekrarlamak istiyorum. Oldubittiye müsaade edilmeyeceğini herkesin bilmesi lazım. Tüm bu yaklaşımlarımıza rağmen bizim içinde olmadığımız bir kararla buradaki siyasi, askeri, ekonomik sorunları çözmeye kalkışmanın beyhude olduğunu aktarmak istiyorum. Hakkımız, hukukumuz var; komşularımızın bunlara uymasını istiyoruz. Bu konudaki hak ve hukukumuzu koruma konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gücümüzü, maksadımızı kimse test etmesin, bu bir tehdit değil.

İğne ucu kadar hakkımız dahi olsa bunları korumakta kararlıyız.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri