Barış Pınarı Harekatı’nda son durum: 13 köy terörden temizlendi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı kapsamında 13 köy terörden temizlendi.

TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri ile Rasulayn'daki Kişto ve Aşağı Kişto köyü terörden arındırılmıştı.

Bugün Fırat Nehrinin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü ve Asfar Neccar köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı. Böylelikle terörden arındırılan köy sayısı 13'e yükseldi.

Operasyonun üçüncü gününde dakika dakika yaşananlar:

14:40: Milli Savunma Bakanlığı, TSK'nın Kamışlı ve Derik'te sivil halkı hedef aldığı yönündeki haberlerin akıl sınırlarını zorladığını söyleyerek, "Bu bölgelerde TSK'ya ait operasyon unsuru bulunmamaktadır" dedi.

14:00 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'nda şu ana kadar 342 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

13:30: Tel Rıfat'ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına PKK/PYD terör örgütünce düzenlenen havan saldırısında 2 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz de yaralandı.

13:00: Nusaybin'de canlı yayında harekatla ilgili bilgi veren gazetecilere Suriye'nin Kamışlı ilçesinden ateş açıldı. Aradan yarım saat geçtikten sonra gazetecilere ikinci kez saldırıldı. Saldırı sonrası bölgeye giden Polis Özel Harekat timleri, gazetecileri binadan tahliye etti. 2 gazeteci hafif şekilde yaralandı.

11.15 : Yerel kaynaklar, Tel Abyad'a bağlı Dimu ve Tel Tuban köylerinin YPG'li teröristlerden temizlendiğini duyurdu

10:45: Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın, işgal ettiği bölgelerden düzenlediği saldırılarda şehit olan maliye memuru Cihan Güneş ve Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar için Şanlıurfa Valiliği'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazı sonrası kılınan ceneze namazı sonrası da sivil şehitler toprağa verildi.

09.40 : NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İstanbul'a geldi. Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. NATO yöneticisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

09.30 : Fırat Kalkanı Harekâtı'yla teröristlerden kurtarılan Azez'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan beş asker, Kilis'e getirildi. Demirören Haber Ajansı, havanın YPG/PKK kontrolündeki Tel Rıfat'tan ateşlendiğini aktarıyor.

8.48: Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Teröristler SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

08.33: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" denildi.

08.12: Resulayn'a yoğun top atışı yapıldığı bilgisi geliyor.

07.00: Milli Savunma Bakanlığı: "Gece boyunca icra edilen harekatlar neticesi 49 PKK/PYD-YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi."

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri