Başa icat çıkaranlar buluşması

‘Kendin Yap’ kültürünü benimseyenleri bir araya getiren İstanbul Maker Faire Haydarpaşa Garı’nda başladı. İlgi çeken icatlar, müzik ve etkinliklerle keyifli vakit geçirmek isteyenler 29 Ekim Pazar Günü’ne kadar ücretsiz ziyaret edebilecek

Üretmeye, keşfetmeye, icat çıkarmaya ve merak etmeye teşvik edenlerin buluştuğu büyük bir kutlama olan İstanbul Maker Faire meraklılarını davet ediyor. Kendin Yap (Do It Yourself) kültürünü benimseyenleri bir araya getiren olan etkinlikte, icat çıkaran mucitler, mühendisler, ustalar, sanatçılar, amatörler, öğrenciler, sanayiciler ve Start-Up'lardan oluşan Makerlar projelerini sergileyecek. Birbirinden farklı yaklaşık 300 Maker projesinin yer alacağı etkinlikte, eğlenceli outdoor aktiviteler, atölye çalışmaları, dron yarışları ve canlı müzik performansları bir arada sunuluyor. Kendi Bisikletini Kendin Yap, Ahşap Tasarım Atölyesi, 3D Modelleme, Drone Programlamaya Girişi, Robot Programlama, Devre Tasarımı gibi atölye çalışmaları da meraklılarıyla buluşacak. Sabah 10:00’dan akşam 18:00’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan etkinlik keyifli zaman geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olacak.  

Şenlik havasında geçecek olan İstanbul Maker Faire’de Caner Yavaş ve orkestrası, Trio Sonic ve Arda Yıldırım canlı performanslarıyla katılımcılara benzersiz müzik ziyafeti yaşatacak. Pet05 street projects ise sokak sanatının önemli bir parçası olan Graffiti performansıyla ziyaretçilerle buluşturacak.  

İstanbul Maker Faire Ana Sponsoru Bahçeşehir Koleji, en önemli uluslararası robotik turnuvalarından First Robotics’te her yıl önemli başarılara imza atan ve geçtiğimiz yıllarda Judges Award ve Team Spirit Award gibi ödülleri kazanan Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı Maker Faire’de olacak.   

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri