Bedelli süresi uzatılır mı? İşte son durum

Bedelli askerlik başvurularında süre uzatılacak mı? Konu ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte haberin ayrıntıları;

Binlerce vatandaş Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde bedelli askerlik başvurularına ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı. Bakan Hulusi Akar, yaklaşık 760 bin kişinin bedelli başvurusunda bulunduğunu ve 575 bin kişinin de işlemlerini tamamladığını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan hafta içinde yapılan açıklamada, şubelerde hafta sonu da mesainin devam edeceği ifade edilmişti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Bedelli askerlik hizmeti son başvuru tarihi olan 03 Kasım 2018’in hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle; vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenmesi maksadıyla askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecektir."

BUGÜN SONA ERİYOR AMA...

Bedelli askerlik başvuruları 3 Kasım (bugün) sona eriyor. Fakat bugün son gün olmasına rağmen yaklaşık 145 bin kişinin dekontlarını şubelere teslim ederek işlemlerini tamamlayamadığı öğrenildi.

EK SÜRE TANINACAK MI?

Başvuru yapan ancak dekontlarını teslim edemeyenler için imar barışı ve vergi barışında olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile ek bir süre tanınabileceği kaydedildi.

ZİRAAT BANKASI’NDAN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Bedelli askerlik başvurusunun uzayıp uzamayacağı merak konusu olurken Ziraat Bankası’ndan binlerce kişiyi heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Ziraat Bankası, bedelli askerlik ödemelerini bugün ve yarın da almayı sürdürecek.

Ziraat Bankası bugün ve yarın saat 10.00 ile 17.00 arasında bedelli askerlik ödemelerini almayı sürdüreceğini resmen kamuoyu ile paylaştı. Fakat Bakanlık’tan ve Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamalarda 4 Kasım Pazar gününe kadar bedelli başvurusunun yapılacağı ifade edilmedi.

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen binlerce vatandaş ise 4 Kasım Pazar günü bedelli işlemlerinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı’nın konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

siyasetcafe.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri