Binali Yıldırım’dan Nagehan Alçı’ya kapak gibi cevap: “Atatürk büyük bir değerdir”

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında yerel seçimler öncesi soruları yanıtladı.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Habertürk’ye yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ adlı programda, yerel seçimler öncesi gündemi değerlendirdi. Nagehan Alçı, Atatürk’ün adı anılmadığı için Avcılar’da düzenlenen Çanakkale Zaferi Anma etkinliğini terk eden Albay Önder İrevül hakkında bir soru sordu. Nagehan Alçı bu sorunun ardından Binali Yıldırım’dan Albay’a tepki göstermesini bekledi ancak istediği olmadı. Binali Yıldırım, Nagehan Alçı’ya, “Atatürk büyük bir değerdir” cevabını verdi. Yıldırım ayrıca, Atatürk üzerinden yapılan siyasetinin modasının geçtiğini söyledi. 

Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu ‘Türkiye’nin Nabzı’ adlı programa katılan Binali Yıldırım, Nagehan Alçı’nın ‘provokatif’ şekilde sorduğu soruya, Alçı’nın beklediği cevabı vermedi.

Sorusuna, ‘bir albay’ diye başlayan Nagehan Alçı, etkinlikleri Atatürk’ün adı anılmadığı gerekçesiyle terk eden Albay Önder İrevül’ün yanı sıra, İrevül’e tepki gösteren, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin’in açıklamalarını da sorusuna ekledi.

Nagehan Alçı, Binali Yıldırım’dan Albay’a tepki göstermesini beklerken istediğini alamadı.

BİNALİ YILDIRIM: “ATATÜRK BÜYÜK BİR DEĞERDİR”

Gazeteci Nagehan Alçı, Binali Yıldrım’a, “Çanakkale Anma Etkinlikleri kapsamında Avcılar İlçesi’ndeki kültür merkezinde kız imam hatip öğrencilerinin etkinliğinde okunan duanın ardından bir albay çıkıp 'Sen hiç Mustafa Kemal ismini duydun mu' dedi ve salonu terk etti. Sonra sosyal medya üzerinden 'Herkes haddini bilecek' diye paylaşımlar yaptı. İlçe milli eğitim müdürü 'duadan, Kuran'dan mı rahatsız oldu' dedi. Siz bu iki çıkışı nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

Binali Yıldırım ise, “Bunlar tekil olaylar. Atatürk büyük bir değerdir. Atatürk 1’inci Dünya Savaşı'nda yenildikten, Çanakkale'de düşmanı durdurduktan sonra İstanbul işgale uğradı. Atatürk o donanmayı eliyle işaret ederek 'geldikleri gibi giderler' dedi. Atatürk bir lider. Anadolu'nun bütün ileri gelenlerini toplayarak bu kurtuluş mücadelesini yaptı. Dolayısıyla Atatürk üzerinden siyasetin modası geçti” cevabını verdi.

İşte o diyalog:


 

siyasetcafe.com
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri