Bir depo benzinle 1400 kilometre yol

Nissan'ın başarılı crossover modeli Qashqai, yeni nesliyle başarısını sürdürüyor. Araçta kullanılan küçük hacimli dizeller, makul performansla tasarrufu bir arada sunuyor.

Ja­pon oto­mo­bil üre­ti­ci­si Nis­san, cros­so­ver pa­za­rı­nın ön­cü­le­rin­den Qash­qa­i ile önem­li bir ham­le yap­tı. Sa­de­ce Tür­ki­ye­’de de­ğil dün­ya­da da mar­ka­ya cid­di bir sa­tış iv­me­si ka­zan­dı­ran araç, ye­ni nes­liy­le per­for­man­sı­nı sür­dür­me­yi ba­şa­rı­yor.


Ön­ce­ki ne­sil­le ta­ma­men fark­lı bir ta­sa­rı­mı ter­cih eden Nis­san, yu­var­lak ve akı­cı hat­lar­la ara­cı da­ha mo­dern bir ha­le ge­tir­di. Sa­de­ce ta­sa­rı­mıy­la de­ğil, ta­sar­ruf­lu mo­tor se­çe­nek­le­riy­le de öne çı­kan araç, bu haf­ta 1.5 lit­re­lik di­zel mo­tor ve ma­nu­el şan­zı­man kom­bi­nas­yo­nuy­la ko­nu­ğu­muz ol­du. Bu se­çe­nek, ay­nı za­man­da ara­cın tü­ke­tim­de en cim­ri ver­si­yo­nu ko­nu­mun­da.

Sportif çizgiler ön planda

Ta­ma­men ye­ni­le­nen iç ve dış ta­sa­rı­mıy­la dik­kat çe­ken oto­mo­bil, mar­ka­nın ye­ni yü­zü­nü ta­şı­yor. LED gün­düz far­la­rıy­la şe­kil­len­di­ri­len ön gö­rü­nüm, şık ve spor­tif çiz­gi­le­re sa­hip. Ar­ka ta­sa­rım ise, ye­ni far gru­buy­la da­ha di­na­mik ha­le ge­ti­ril­miş. Ara­cın iç me­ka­nı da ön­ce­ki ne­sil­den fark­lı.

Ka­li­te se­vi­ye­si ar­tı­rıl­mış

Ye­ni kap­la­ma­lar ve yu­mu­şak mal­ze­me­le­rin bol­ca kul­la­nıl­dı­ğı iç me­kan­da ka­li­te se­vi­ye­si ar­tı­rıl­mış. Yük­sek sü­rüş po­zis­yo­nu de­ğiş­ti­ril­me­yen araç, 7 inç­lik do­kun­ma­tik ek­ran­lı mul­ti­med­ya sis­te­mi ve pi­ya­no bo­ya­lı kap­la­ma­lar­la tek­no­lo­jik gö­rün­me­yi de ba­şa­rı­yor.

Fiyatı 71 bin liradan başlıyor

Nis­san, ye­ni Qash­qa­i’­yi 70 bin 990 li­ra­dan (1.2 lit­re ben­zin­li-Vi­si­a) baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­şa su­nu­yor. Di­zel ver­si­yon için­se en az 81 bin 490 li­ra öde­mek ge­re­ki­yor.

Bi­ze ko­nuk olan Pla­ti­num Pre­mi­um Pack do­na­nı­mıy­la fi­yat 110 bin 290 li­ra­ya ka­dar ula­şı­yor. Bu se­vi­ye­de şe­rit ta­kip sis­te­mi, ak­tif sü­rüş kon­tro­lü, oto­ma­tik çar­pış­la ön­le­yi­ci, oto­ma­tik far asis­ta­nı gi­bi Pre­mi­um do­na­nım­lar stan­dart.

110 beygirlik dizel

Araç­ta kul­la­nı­lan 1.5 lit­re­lik di­zel mo­tor, 6 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­li­yor. Tur­bo bes­le­me­li di­zel üni­te, 110 bey­gir güç ve 260 nm tork üre­ti­yor. 1365 ki­log­ram­lık oto­mo­bi­li ha­re­ket et­tir­me­de zor­lan­ma­yan üni­te, ara­cı 0’dan 100 km/s sü­ra­te 11.9 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. Sa­at­te 182 ki­lo­met­re­lik son sü­rat de ye­ter­li se­vi­ye­de. Kul­la­nım sı­ra­sın­da ye­ter­li çe­kiş gü­cü­nü su­nan oto­mo­bil, tat­lı sert süs­pan­si­yon sis­te­mi sa­ye­sin­de yol tu­tuş ko­nu­sun­da da ye­te­nek­li.

Ortalama tüketimi 3.8 litre 

Di­zel üni­te, dü­şük tü­ke­tim de­ğe­riy­le kom­pakt bir hatc­hbac­k’­i arat­mı­yor. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re 3.8 lit­re olan or­ta­la­ma tü­ke­tim, 55 lit­re­lik de­poy­la 1140 ki­lo­met­re­den faz­la men­zil an­la­mı­na ge­li­yor. Bi­zim de­ne­me­le­ri­miz­de el­de et­ti­ği­miz 5.1 lit­re­lik or­ta­la­may­la bi­le 1000 ki­lo­met­re­nin üze­rin­de yol al­mak müm­kün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri