Çalışanlar işe gitmek istemiyor! İşte Türkiye'deki sonuçlar...

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de 10 çalışandan 7’si işe gitmek istemiyor. İşte araştırmanın detayları;

Medya takibinin önde gelen kurumlarından Ajans Press, 32 ülkeyi baz alarak bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada ülkelerin çalışma şekilleri incelendi.

Bu araştırmaya göre, işe gitmek istemeyip evden çalışmak isteyen ülkelerin başında Yunanistan gelirken, Türkiye listede beşinci sırada…

İşe gitmek istemeyip evden çalışmak isteyen ülkelerin başında gelen Yunanistan’ı Şili, Singapur ve Malezya gibi ülkeler takip ederken, Türkiye bu listenin beşinci sırasında yer alıyor.

Ajans Press’in derlediği bilgilere göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 73’ü işe gitmeyip evden çalışmak istiyor.

Türkiye’nin yüzde 73’ünün evden çalışmak istediği saptanan araştırmaya karşın, yüzde 83’ünün halen geleneksel çalışma şekline devam ettiği belirlendi.

Türk çalışanların diğer ülkelere göre iş değiştirme oranının düşük seviyede olduğu tespit edildi. Çalışanların yüzde 45’i aktif olarak iş başvurusu yapmazken, sadece tekliflere açık oldukları edilen bilgiler arasında yer aldı.

Yapılan incelemede, 32 ülke arasında evden çalışmak isteyenlerin oranının en düşük oldu ülkeler; yüzde 48 ile Hollanda, yüzde 51 ile Norveç, yüzde 52 ile Almanya ve Danimarka görülüyor.

Ajans Press ve PRNet’in, yaptığı araştırmaya göre, çalışma hayatı ve işe gidiş alışkanlıklarıyla ilgili geçtiğimiz yıl 4 bin 982 haberin medyada yer aldığı belirlendi. Bunlar içerisinde, mobbing başlığı 2 bin 179 haberle en çok konuşulan haberler arasında yer edindi.

Medyanın en çok konuşulan diğer haber başlıklarının, mesai saatlerinin fazla olması ve ödemelerdeki düzensizlik olduğu tespit edildi.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri