Çalışma izin belgesi nasıl alınır?

Salgın nedeniyle alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 günlük kapanma başladı. Bu süreçte çalışmak için gerekli izin belgesi almak için İçişleri Bakanlığı E-Devlet üzerinden başvuru ekranı açıldığını duyurdu

Çalışma izni belgesi E-Devlet'ten alınabilecek. İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, çalışma izni belgesinin  E-Devlet üzerinden alınabilmesi için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Buna ilişkin başvuru ekranı E-Devlet'te açıldı. Açıklamada, muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışanların, e-Devlet sisteminde yaşanılan yoğunluk nedeniyle endişe ve acele etmelerine gerek olmadığı vurgulandı.

Muafiyetlerin kötüye kullanılmaması için tedbir alındı

Tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerince düzenlenen mevcut görev belgeleri, 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00'e kadar geçerli.

Ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ilgili form, manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesi kullanılabilecek.

Açıklamada, "Kimsenin mağduriyet yaşamaması ve muafiyetlerin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirimizi aldık" denildi. 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri