Cem Pilevneli’den yaz albümü: Petek Pansiyon!

Şimdiye kadar kendine büyük bir hayran kitlesi yaratmayı başaran ve modern pop yorumuyla sevilerek dinlenen besteci, yorumcu ve aranjör Cem Pilevneli’nin ‘Petek Pansiyon’ albümü Kenan Doğulu prodüktörlüğünde 3 Temmuz’da çıkıyor

Sanatın çesitli dallarında edindiği birikimlerini Berklee Müzik Koleji'ndeki eğitimiyle harmanlayarak içinde caz, elektronik ve R&B öğelerini barındıran, Türk ve Amerikalı müzisyenlerle zenginleşen ‘Petek Pansiyon’ albümü artık dinleyicileriyle buluşuyor.

 

KENAN DOĞULU DESTEKLİ ALBÜM

1963 yılından beri ailesine ait olan, kendisinin büyüdüğü ve şu anda da yaşamını sürdürdüğü köklü bir geçmişe sahip olan pansiyonlarının ismini albümüne veren Cem Pilevneli, müzikseverlere altı şarkılık modern bir pop albümü sunuyor. Albümde yer alan beş şarkının söz, müzik ve düzenlemesi sanatçıya ait olurken ‘Kayıp Aranıyor’ şarkısının söz ve müziğinde Kenan Doğulu’nun da imzasını bulunuyor.

 

İlk klip şarkısı ‘Belki Değer Belki Değmez’ ise bu yazın hit parçası olmaya aday. Tüm engellere rağmen yaşanılan bir aşkı konu alan ve çekimleri Petek Pansiyon’da gerçekleştirilen klibin yönetmen koltuğunda Murad Küçük oturuyor.

 

 

Cem Pilevneli kimdir?

Besteci, yorumcu ve aranjör Cem Pilevneli 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Sanatçı bir ailenin içinde resim ve heykel yaparak büyüdü. Çocukluk döneminde şiire merak sararak 10 yaşında katıldığı bir şiir yarışmasında birincilik ödülü aldı. Müziğe ilkokulda davul dersleri alarak başlayan sanatçı, başta davula sonra da müziğe tutkuyla bağlandı.

 

Lise eğitimi sırasında çesitli gruplarda davul çalan Pilevneli, okulunun orkestrasında yer alarak yarışmalara katıldı. 2014 yılında Berklee College of Music'te üniversite eğitimine başlayarak 2018 yılında mezun oldu. 2015 senesinde düzenlenen Roxy Müzik Günleri yarışmasının En İyi Davulcu kategorisinde birinciliği bulunan sanatçı aynı zamanda perküsyon da çalmaktadır.

 

2018 yılında Kenan Doğulu ile tanışmasının ardından Doğulu'nun prodüktörlüğünü yaptığı ilk albümü için çalışmalara başladı. İlk teklisini 2017'de yayınlayan Pilevneli'nin üç İngilizce, iki de Türkçe teklisi bulunmaktadır.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri