'Cemaati tehdit olarak görenler...'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında, dün gerçekleştirilen MGK'nın ardından yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında, dün gerçekleştirilen MGK'nın ardından yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi.


İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları:

- PKK'nın saldırıları, MGK'nın sonuç bildirisine yansımamıştır. 4 Başlı Kürdistan iskeleti MGK'nin sıralarında oturan zevatın ilgisini çekmemiştir. Rekor kırdığı söylenen Türkiye ve millet lehine hiçbir karar alınmamıştır. Legal görünümlü paralel yapılanma diyerek hala samanlıkta iğne arayan MGK'nın felaketimize neden olacak terör örgütleriyle ilgili olarak hiç mi tedirginliği yok?

- PKK yol kontrolleri yaparken, Cizre'de özerklik ilan ederken, askerlere kurşun sıkarken, MGK üyelerinin aklı nereye gitmiştir, kalpleri ne için atmıştır?

- Cemaati tehdit olarak görenler PKK'yı kollamış, imtiyazlarla donatmıştır. Bu müflis tutumun izahı asla yapılamayacaktır. Erdoğan ve Davutoğlu, Türkiye'ye yabancılaşmış, yabancı merkezlerin yörüngesine girmiştir. Bugün en büyük tehdit, bölücü ve emperyalist komplonun yanında Cumhurbaşkanlığını ve Başbakanlığı işgal eden, bakanlar kurulu koltuğunu dolduran bakanlardır.

- Cumhurbaşkanı ve Başbakan, çözümden ne anladıklarını Türk milletine bütün yönleriyle açıklamak zorundadır. Yüce divan yolu uzun zaman önce açılmıştır. Milleti tartışmaya açanlar hukuk devletinde cezasız kalmayacaktır.

- Türkiye'nin girdiği yol, belalarla, facialarla doludur. Türk vatanını PKK'hainlere peşken çekenler, bayrakların yakılmasını sağlayanlar bunun hesabını vereceklerdir. İhanet süreciyle PKK'ya koz veren Cumhurbaşkanın'dan Başbakan'ına kadar hepsi tökezleyeceklerdir.

- PKK'nın siyasi taşeronu olan HDP'nin 1 Kasım'da yandaşlarını sokağa davet etmesi sorun olarak görülmemiştir. Bu körlüğün izahı asla yapılamayacaktır. Erdoğan ve Davutoğlu yabancı merkezlerin yörüngesine tamamen girmiştir.

- ABD'nin kuyruğuna takılarak siyasi ikballerini garantiye alma pervasızlığına girenler rüzgar ektikleri yerde fırtına biçeceklerdir. Kanlı terörün 30 yıldır yapamadığını AKP ile hayata geçirmiştir. Türk milleti arasında etnik husumet tohumları ekilmeye başlamıştır.

- PKK terörü ile bütün Kürt kardeşlerimizin bir tutulması tarihi bir yanılgı ve gaflettir. AKP hükümetinin bu konudaki yaklaşının temel sakatlığı etnik bölücülük sorununu Kürt kardeşlerimizin tamamını ilgilendiren bir sorun olarak addetmesidir. Buna herkesten önce MHP karşı çıkacaktır. MHP sokağa çekilme oyunlarına kapılmayacaktır. Sabırla son sözü söyleme gününü beklemektedir.

Yabancı güçle peşmergeyi bir tutmak bağımsız Kürdistan'ı kabullenmektir

Bahçeli, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "HDP'nin Kobani'ye destek için parti teşkilatını sokağa davet etmesi ile ilgili yorumunuz ne olacak?" sorusunu Bahçeli, "MHP sokağa çekilme oyunlarına kapılmayacak. Sabırla ve öz cesaretiyle son sözü söylenecek günü beklemektedir." diye cevapladı.

"Tezkereye destek vermiştiniz? Sınır ötesi harekata izin veren ve yabancı askerin gelişine. Fakat peşmerge geldi, eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Bahçeli, "Tezkereye MHP destek vermiştir. Türkiye'nin geleceği için, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü artırıcı bir faktör olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkmasını kabullenmiştir. Oradaki kavramlar iyi analiz edilmelidir. Yabancı ülkeler güçleri ile peşmergeyi bir tutmak bugünden Kuzey Kürdistan'da bağımsızlığı ilan edilmiş bir Kürdistan'ı kabullenmek demektir. Bu 4 parçalı bir Kürdistan'ın birinci ayağı olarak görülmelidir. Zaten Cumhurbaşkanı'nın en büyük talihsizliği bu gafletin içine düşmüş olmasıdır." karşılığını verdi.

Aynı gazetecinin, "Koridorun ABD talebi olduğu konusu hakkında ne söylersiniz?" sorusuna Bahçeli, "ABD'nin Ortadoğu'daki emelleri yeni coğrafya çizimi bu oyunun özüdür ve buna sürüklenen ülkeler de ABD'nin uydu ülkesi olarak tarihteki yerini alacaktır. Türk milleti buna layık değildir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri