Çin Başkonsolosu güzel haberi paylaştı: Korona aşısı denenmeye başladı

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, koronavirüs salgını ve aşı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yaptı.

Wei; Çin'den Türkiye'ye getirilen 'Favipiravir' isimli ilaç ve Çin'deki aşı çalışmaları hakkında konuştu.

Aşının bir hafta önce gönüllülerde denenmeye başlandığını bildiren Başkosolos ayrıca ilaç için ''Salgından önce üretildi, salgına özel bir ilaç değil." dedi.

 

''KLİNİK DENEMELER 5-6 AYI BULACAK''


Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde meydana çıkan ve hızla tüm dünya ülkelerine yayılan koronavirüs hakkında ve Çin'deki son gelişmeler hakkında bilgi veren Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, geliştirilen bir aşının gönüllüler üzerinde denenmeye başladığını söyledi.

Wei, "Aşı konusu yaklaşık 1 hafta 10 gün önce en hızlı geliştirilen aşılardan biri, gönüllülerde denenmeye başlandı. Şimdi klinik aşamanın bitmesi bekleniyor. Gönüllülerin klinik denemesi 5-6 ayı bulacak. Virüs çıktıktan sonra tedavi ve önlemenin ardından aşıların araştırmasına girdik." ifadelerini kullandı.

 

Wei sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Ocak ayından beri mevcut olan ilgili bütün ilaçları tek tek inceledik. 70 bin ilaçtan bahsettiğim iki ilaç üzerinde odaklandık. Favipiravir çıktığı günden itibaren güvenlik konusunda çok sabit çok istikrarlı bir ilaç ve kullanımında da hiçbir yan etkisi olmamış. Bu ilaçla tedavi ederken karşılaştırmalı tedavi yaptık. Bir grup Favipiravir kullandı, diğer grup kullanmadı. Favipiravir kullanan grubun içerisinde 3 belirtinin etkisi daha belirgin şekilde azalıyor. Kullananlarda iki gün içerisinde ateş düşüyor, kullanılmadığı zaman 4.2 günde düşüyor. Favipiravir kullanılan hastalarda nükleik asit 4 gün içerisinde negatife dönüşürken diğerlerinde 11 gün içerisinde dönüyor. Favipiravir kullananların akciğer filmleri önce ve sonra olarak karşılaştırıldığında iyileştirme oranı yüzde 91. Favipiravir kullanmayanların ise akciğer filmlerine bakıldığında iyileşme oranı yüzde 66-67. Yani bu ilacın etkisi büyük ve yan etkisi çok düşük bir şekilde çıkıyor."

 

KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri