Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e zehir zemberek sözler! Sert konuştu, uyardı: Buna hakkınız yok

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gerekirse anlaşıp iki aday çıkarabileceğini vurgulayarak, "Altılı masayı hep beraber kurduk, iki liderin bu masayı dağıtma hakları yok." sözlerini sarf etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasındaki kriz iddialarıyla ilgili konuşan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, masaya uyarı niteliğinde bir mesaj gönderdi.

Davutoğlu, 6’lı masayı birlikte kurduklarını ifade ederek, “Hiçbir liderin bu masayı dağıtmaya hakkı yok. Gerekirse bu gece giderim, ‘Birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım’ derim” şeklinde konuştu.

6’lı masayı, 6 liderin bir araya gelerek kurduğunu ifade eden Davutoğlu, “Altılı Masa’yı beraber kurduk, hiçbir iki liderin, bu masayı dağıtmaya hakkı yok derim. Gerekirse bu gece giderim, neredelerse ‘Birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım’ derim. Hatta yüksek sesle konuşalım. Altılı Masa ortak üründür. Sayın Kılıçdaroğlu ile sayın Akşener değil hepimiz birlikte yaptık. Hepimiz emek verdik. En önemlisi toplumda umut oluşturmuşuz, bu umudu dağıtmaya hiçbirimizin hakkı yok” açıklamasında bulundu.

 

‘ALTILI MASA İKİ ADAY ÇIKARABİLİR’


Davutoğlu, “Madem ki bir oyun oynanıyor. Bu oyunun arka planını görüp gerektiğinde ‘altılı masa’ anlaşmalı olarak iki aday çıkarabilir. Son anda Erdoğan fikrini değiştirdi diyelim. A planımız tek adaydır, ama şartlar neyi gerektirirse o esneklikte gerekli adımı atarız. A planımız, B planımız tek adaydır. Ama karşı taraf öyle bir şey yapar ki, oturur tekrar değerlendiririz.” dedi.

 

‘BİR UZLAŞMAZLIK DA ÇIKABİLİR AMA ÇÖZERİZ’


Davutoğlu 6’lı masanın problemleri çözmek için bir araya geldiğini ifade ederken, “Bu meseleyi kendi doğası içinde yanlış bir yere gitmesine asla izin vermeyiz. Bir uzlaşmazlık da çıkabilir ama çözeriz. Bu masa 1 yıl içinde 200 yıllık modernleşme tarihinde gerçekleşmemiş bir şeyi yaptı. Türkiye üçlü koalisyonlar, milliyetçi cepheler de gördü. Hangi işbirliği seçim öncesinde 84 maddelik anayasa reformunu masanın üstüne koydu?” şeklinde konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri