Deprem sonrası afet uzmanı uyardı: Acilen boşaltılmalı

Afet Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör, İran'da meydana gelen ve Van'da 8 kişinin ölümüne sebep olan deprem sonrası çok önemli uyarılarda bulundu.

İran'ın Türkiye'ye sınır Hoy kentinde saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem; Hakkari, Iğdır ve Van'da da hissedildi. Depremde Van'ın Başkale ilçesinde çok sayıda kerpiç ev yıkılırken; 8 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Deprem sonrası CNN Türk'te canlı yayına katılan Afet Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör çok önemli uyarılarda bulundu.

Güngör "Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı, artçılarda yıkılabilir" uyarısında bulundu.

 

 

Güngör şunları söyledi:

 

"Baktığımızda aslında deprem çok büyük bir deprem değil. O bölgede beklenen bir deprem aslında. Kuzey Anadolu Fay'ının ya da Doğu Anadolu Fay'ının bir devamı değil, bağımsız bir deprem olabilir. Sorun şu; 5.7'de 70-80 km uzakta Van'da insanlar hayatını kaybetti. Bunun aynısını Elazığ'da da görmüştük.

Oradaki yapı stoku köylerde yıkıma neden olmuştu. Oradaki şansımız şuydu; kış olduğu için evde kimse yaşamıyordu, herkes büyük kentlere göçmüştü, ancak yazın geliyorlar. Ama maalesef burada öyle bir şey yok. Bu nedenle de maalesef 8 kişi hayatını kaybetti"

 

80 HANENİN YARISI BOŞALTILDI

 

Van'ın Başkale İlçesine bağlı yaklaşık 80 konut bulunan Gelenler köyünde, evlerin yarısının yıkıldığı ancak can kaybının olmadığı dile getirildi.

 

 

Köyde öğretmenlik yapan Ferhat Tulan isimli köy sakini, yaralıların olduğunu ve enkaz altında kalan hayvanların çıkarılma çabasının sürdüğünü aktardı.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri