Derin Abi Alaattin Çakıcı

Burak İĞLİKÇİ

Sosyal medya da Alaattin Çakıcı kimdir.Diye aradığımız zaman karşımıza ilk olarak.Organize suç örgütü lideri diye haberler çıkmaktadır.

Gündem yoğun,Alaattin Çakıcı af haberleriyle birlikte gündem konusu oldu. Yeni infaz yasası ile birlikte serbest kalacağı merak edilenlerden biri de Çakıcı oldu.Twitter'da dahi TT yani, gündem konusu Alaattin çakıcı oldu.


Peki çok merak ettiğimiz,Çakıcı kimdir?

1953 yılında dünyaya gelen Alaattin Çakıcı aslen Trabzon, Arsin İlçesi, Fındıklı Köyü nüfusuna bağlıdır.Kökeni, Kafkasya mültecisi, Türkmenlere dayanmaktadır. Babası Ali Çakıcı, annesi ise Şakire Çakıcı’dır. Leyla ve Gamze isimlerinde iki kız kardeşi ve Gençağa ile Fahrettin isimlerinde iki erkek kardeşi vardır. Babasının kan davası olduğu için ailece İstanbul’a göç etmek zorunda kalmışlardır.


Henüz çocuk yaşlarda iken İstanbul Kağıthane, Gültepe’ye taşınan Alaattin Çakıcı burada kahvehane işletmiştir. Çevresindeki insanlar Alaattin Çakıcı’yı, o dönemde asi, kavgacı, hırçın ve gördüğü haksızlığa hemen sert tepki veren birisi olarak tanımlamıştır.


Kamuoyuna yansıdığı gibi mafya değildir. Kendisi'de bu ithamı kabul etmemektedir.

En çok kızdığım şeylerden biri, bana ‘mafya’ denmesi.

mafya; silah kaçakçılığı, uyuşturucu ve kara para ile uğraşır. Allah’ıma binlerce şükür, benim bu konularla yakından uzaktan ilgim yok. Zaten suçlandığım konular bellidir. Onun için diyorum ki ben mafya değilim, kabadayı'yım. Hatta iddia ediyorum, en son kabadayı'yım. Zira gerçek kabadayı kalmadı. Kabadayı, gücü ne olursa olsun düşmanı bile misafir gelse, o an husumeti bir kenara bırakır, ayağa kalkar, en iyi şekilde ağırladıktan sonra gönderir. Kabadayı, savunmasız insanlara korku salmaz, tam tersine yardım elini uzatır, ama ülkeyi soyanların haksız kara para kazananların korkulu rüyasıdır. Soruyorum size organize suç örgütü lideri olsaydı, Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli bey,sayın çakıcıyı ziyaret eder miydi?

Hatta, "Devletin her türlü düşmanı benim hasmımdır." diyen adam organize suç örgütü lideri olabilir mi?  Hatta Kendisine Ergenekon Davasında itirafçı ol diyen fetöcü savcıya Devleti satmam diyen, Mahkemede racon kesen adamdır. Yıllardır cezaevinde idi çıktığı gün yer yerinden oynuyorsa büyük adamıdır.
Devletine ve Milletine karşı adanmış bir ömrün adıdır Alaattin Çakıcı.

Geçmişinden bu güne karşılık gözetmek sizin Derin Devlet ve Cezaevi arasında geçen bir isimdir. Çakıcı derken birden aklıma,fedailer geldi asrın fedaisi'de diye biliriz kendisine.
Bu arada fedai derken aklıma,Teşkilat-ı mahsusa'nın kadrolarında ki yiğitler geldi.

Türklüğün ve Türk devletinin bekası için yaptıkları, normal bir insanın hayatına sığamayacak kadar büyüktü.

Hiç bir zaman takdir edilmeyi beklemediler.Zaten hiçbir zaman da yaptıklarından ötürü takdir edilmeyi beklemiyorlardı. Çünkü onlar birer idealist,hepsi bir ülkü adamı idi. 20.nci yüzyılın destansı kuruluşu Teşkilat-ı Mahsusa'nın fedaileriydi onlar. Her biri görevlerinin devlet için ölmek olduğuna inanmıştı. Bu uğurda canları pahasına görevler üstlendiler. Pek çoğu dünyanın bilinmeyen bir köşesinde o çok özledikleri, uğruna yemin ettikleri, karşılıksız sevdikleri. Vatanları için şehadeti buldu. Bazen bir esir kampında , bazen bir hapishane köşesinde , bazen bir dar ağacında ya da kör kurşunda veya kurşuna dizilerek şehit oldular. Yaptıkları macera değildi aldıkları görevi yerine getirirken şehit oldular. 20 nci asrın Kür Şad-ı idi hepsi. Kaybetmeyi göze alan, Asrın en modern silahlarına ve ordularına , kor misali kaynayan göğüslerini siper eden. Türklüğün babası Tanrıkut Mete Han'ın Teşkilatçı mayası vardı genlerinde. Alp Er Tunga' nın evlatlarıydılar, coğrafyamızın üç kıtasını, dört iklimini arşınlayan, elinde ki bir avuç kahramanla kendisinden kat ve kat üstün güçlere boyun eğdiren, Çağrı Bey'in birer çerisiydi hepsi sanki.

Papa ya diz çöktüren, bel kırdırtan Atilla’nın asaletini ve azametini taşıyorlardı. Köse kadının teşkilatçı ruhunu iliklerine sindirmişlerdi, hiç sökülmeyecek bir şekilde. Süleyman Askeri, Ömer Naci,Enver Paşa,Nuri paşa, Halil Paşa,Ahmet Sunusi,Hüsamettin Ertürk,Sapancalı Hakkı,Mehmet Akif, Kuşçu Başı Kardeşler, Yakup Cemil, Mustafa Kemal idi onlar. Ve isimsizler niceleri vardı aralarında rahmet olsun cümle vatan millet için şehadete varanlara.

Derin devletle alakası bugünlerde bir kez daha ortaya çıkmış kişidir.Alaattin çakıcı kendi zamanının fedaisi idi. Kod adı Atilla! idi.




 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.