Destici'den Akşener'e ince ayar

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hayır cephesi olarak yürümek istediğini açıklamasına cevap vererek: Tekirdağ’da dinledik, basına yansıyan kadarıyla. Hala ‘Evet’, ‘Hayır’da takılı kalmışlar” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, Eskişehir’de partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici, Akşener'in 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda bütün siyasi partilerin adaylarını çıkarabilmelerini diliyoruz. Ama ikinci tura kim kalırsa o hayır blokundan elbette ki biz sonuna kadar onun yanında durup çalışacağız' sözlerine şu cevabı verdi:

“Dün Meral Akşener’i Tekirdağ’da dinledik, basına yansıyan kadarıyla. Hala ‘Evet’,  ‘Hayır’da takılı kalmışlar. Hayır bloku ile yürümek istediğini ifade ediyor açık ve net bir şekilde. Şayet seçimleri kazanırlarsa tekrar eski sisteme döneceklerini ifade ediyor. Cumhurbaşkanı adayı olacağını ya da partisinden birini aday yapacaklarını, eğer seçimler ikinci tura kalırsa da, ikinci tura kendisi kalırsa kendisinin Hayır bloku tarafından destekleneceğini, yok başka birisi kalırsa da ‘Hayır’ diyenler içerisinde onu destekleyeceklerini bugünden ilan etti. Dolayısıyla ben bunu şahsen doğru bulmadım. Çünkü neden? Çünkü Türkiye’nin bu evet- hayır bloklaşmasından çıkması lazım.  Bizim ayrışmaya değil birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Dolayısıyla Türkiye’nin evet- hayır ayrışmasından kurtulması lazım.”

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Nihat Genç yine döktürdü: NATO milliyetçileri!
"ABD ile savaşırız"
Öz Taşıma-İş Sendikası 5. yılını kutlayacak

Siyaset Haberleri