"AK Parti'de akıl tutuldu" tespitini yapan Öztürk'ün sözleri, AKP'de tartışmalara neden olacağa benziyor. AKP'nin islam dünyasının umudu olarak görüldüğü ama süreç içerisinde özellikle yol arkadaşlarına yaptığı yanlışlar ile bir akıl tutulması yaşadığından bahsetti..
İşte Kemal Öztürk'ün yazısındaki ilgili kısım:
Işığı kararttı akıl tutulması
Tüm bunlar olurken, bu ülkenin sigortası, birliğinin temsilcisi, İslam dünyasının umudu ve hepimizin yüz yıllık rüyasının hülasası, AK Parti'de akıl tutuldu. Yol arkadaşları dışlandı, dostlar bir gecede haine dönüştü, fitne kazanları kaynadı, gıybet dedikodu pişirildi. Arsızlar, edepsizler, menfaatçiler, çıkarcılar musallat oldu, çilekeş, vefakar, derdi olan insanlar geri çekildi.
Gönüller kırıldı, kalpler üzüldü, yürekler hüzne boğuldu.
Bu gidişin hayra gidiş olmadığını söyleyenler mahkum edildi. Akıl tutulması nasıl bir şey ise, bu ülkenin en güçlü partisini, umut olmuş partisini, İslam dünyasına ışık olmuş partisini kısa sürede kararttı, zayıflattı iktidardan düşürdü.