Erdoğan düşmanı ama sigaraya flaş indirim

Hükümet sigara tiryakilerine müjdeli haberi verdi. Sigara fiyatlarında indirim imkanı doğdu.

Sözcü'de yer alan habere göre; sigara fiyatları üzerindeki asgari maktu verginin sıfırlanması 8 TL’lik bir paket sigarada en az 1.5 TL’lik indirim fırsatı doğurdu.

Sigara fiyatlarında indirim yasağından kurtulan şirketler, halen 8 TL’ye sattıkları 1 paket sigarayı örneğin 6.5 TL’ye düşürmeleri halinde hiçbir kayıpları olmayacak.

Sigara fiyatları üzerindeki ÖTV’de yapılan değişikliğin satış fiyatlarını nasıl etkileyebileceğine ilişkin teknik hesaplamalar belli olmaya başladı.

Özel Tüketim Vergisi'nde yapılan kritik değişiklik ile birlikte nispi ÖTV yüzde 63'ten yüzde 67'ye yükseltilmiş, buna karşılık tane başına 28 kuruş, paket başına alınan 5.6 liralık asgari maktu vergi sıfırlanmıştı.

Bu değişiklikle halen 8.5 TL ve üzerinde satılan tüm sigaraların vergi yükü arttı. Ancak 5.6 liralık alt limit kaldırıldığı için firmaların pahalı sigara satıp devlete daha fazla vergi kazandırma zorunlulukları ortadan kalkmış oldu. Bu değişiklikle birlikte şirketler pahalı sigaralar yerine ucuz sigaraların üretimine ağırlık verip zam baskısından da kurtulabilecek.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri